TÜRK EĞİTİM-SEN ŞIRNAK TA BULUŞTU ...

TÜRK EĞİTİM-SEN ŞIRNAK TA BULUŞTU ...
Türk Eğitim-Sen Şırnak İl Temsilciliği tarafından teşkilat buluşması toplantısı yapıldı.
Türk Eğitim- Sen teşkilat buluşmasına, Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Sami Özdemir, Türk Eğitim-Sen Şırnak Şube Başkanı Turgut Tatar, Türk Eğitim-Sen ilçe şube başkanları, kurum müdürleri, Terör Gazileri Derneği Başkanı Mahmut Tatar ve çok sayıda üye katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptıkları başarılı çalışmalarından dolayı Türk Eğitim- Sen Uludere İlçe Temsilcisi Muhammet Çelebi, Cizre İlçe Temsilcisi Murat Erener, İdil İlçe Temsilcisi Alperen Ceylan, Silopi İlçe Temsilcisi Niyazi Şahiner, Güçlükonak İlçe Temsilcisi Emin Çubukçu, Beytüşşebap İlçe Temsilcisi Durmuş Kara ve Kumçatı belde Temsilcisi Burhan Cumhur'a başarı belgesi verildi. Programda açılış konuşmasını yapan Türk Eğitim- Sen Şırnak Şube Başkanı Turgut Tatar, programa katılan davetli ve misafirlere teşriflerinden dolayı teşekkür etti. Tatar, Türk Eğitim- Sen Şırnak temsilciliği olarak 18 üyeyle almış oldukları bayrağı bugün itibariyle 448 üye ile devam ettirdiklerini söyledi. Amaçlarının besleme sendikalara karşı birlik ve beraberliklerini pekiştirmek olduğunu belirten Tatar, "Tek yürek olmak, ay yıldızlı bayrağın altında omuz omuza vatanımıza hizmet etmek istiyoruz. Bu uğurda her birimiz cennet vatanın her bir köşesinden sevdiklerimizden uzak kalmak suretiyle buralara gelip, eğitim neferliğini göğüslemiş bulunmaktayız. Ben Türk Eğitim-Sen Şırnak il temsilcisi olarak hepinizi bir Türk bayrağı misali görüp, namusum olarak kabul ediyorum. Size yapılan her türlü haksızlığı kendime yapılmış kabul ederek, her durumda yanınızda olduğumu, her zaman söyleyeceğim gibi tekrar dile getirmek istiyorum. Sendikamız kanunlar çerçevesi içerisinde üyelerimizin her zaman yanındadır. ve hepimizin bildiği üzere sendikalar da, olaylar, yasalar, davalar karşısında Türk Eğitim-Sen'in göstermiş olduğu dirayeti ve kararlılığı gösteremez durumdadır. Bu bağlamda 15 Mayıs 2014 tarihinde baskıya, zulme, besleme sendika kayırmacılığına karşı hepinizi sultan Alparslan gibi olmaya, Fatih Sultan Mehmet gibi bakmaya, Yunus gibi söylemeye Hacı Bektaş gibi sevmeye, Mevlana gibi kucaklamaya, Mustafa Kemal gibi mücadele etmeye çağırıyorum. Bu yetki döneminde tek yürek olup besleme sendikalara gereken dersi vermek için her üye arkadaşımdan bir üye yapmasını rica ediyorum" dedi.
 
Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirmesi için mücadelelerinin devam edeceğini söyleyerek, öğretmenlerin her zaman yanında olduğunu dile getirdi.
 
Türk Eğitim- Sen Genel Başkan Yardımcısı Sami Özdemir ise, doğuda çalışan öğretmenlerin ücret farkının olması gerektiğini belirterek, bu konuda genel merkez olarak ellerinden gelen bütün yolları deneyeceklerini dile getirdi.
 
Toplantı konuşmaların ardından soru cevap şeklinde bir süre daha devam edip sona erdi.
 
Turgut TATAR
Türk Eğitim-Sen
Şırnak Şube Başkanı
 
Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER