Türk Eğitim Sen Vali'nin Kararına Tepki Gösterdi

Cumhuriyet Savcılığının soruşturma açma talebine Bolu Valiliği tarafından izin verilmedi. Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Bayram, soruşturma izni vermeyen Bolu Valisi Ahmet Ümit'e tepki gösterdi. 

Türk Eğitim Sen Vali'nin Kararına Tepki Gösterdi

Şube Başkanı Erhan Bayram'ın tepki gösterdiği açıklaması:

Daha önce Bolu Fen Lisesindeki birtakım  olumsuzluklarla ilgili düşüncelerimizi üyelerimizin, eğitim çalışanlarının ve kamuoyunun sesi olmak adına paylaşmıştık.

Bu paylaşımları yaparken "Fen Lisesi gibi, İlimizin göz bebeği bir eğitim kurumunun mobbing, usulsüzlük  (v.b.) konularla anılmasından" duyduğumuz rahatsızlığı da net bir biçimde ifade etmiştik.

Lakin maalesef ki mobbing iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığının soruşturma açma talebine Bolu Valiliği tarafından izin verilmediğini müşahede ettik.

Öncelikle ifade edelim ki, bu karar tabi ki Sayın Vali'nin yetkisi dahilindedir.

Fakat kamu vicdanı adına şu soruları sormak gerekir düşüncesindeyiz:

Sayın Vali;

Söz konusu Fen Lisesi öğretmeninin başvurusu üzerine Cumhuriyet Savcılığının talep ettiği soruşturma başlatma talebini neden geri çevirdiniz?

1- Eğer sizde söz konusu iddianın gerçek dışı olduğu kanaati hasıl olduysa neden yargıda konunun temize çıkmasına ve bu şekilde vicdanların rahatlamasına fırsat tanımadınız?

2- Eğer bu eylemin gerçekleşmiş olma ihtimali olduğu kanaatindeyseniz neden konunun Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturulmasına izin vermediniz?

Bu kararınız istemeden de olsa akıllara şu soruları getirmektedir:

Bu kararınızın başka mobbing girişimlerine cesaret verecek, benzer uygulamalar söz konusu kurumda ya da başka kurumlarda devam edecek midir?

Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuyla ilgili doğru ve tarafsız bilgilendirilmiş midir?

Bu soruşturma sonucunda bizim bilmediğimiz, ulusal güvenliğe tehdit oluşturması muhtemel devlet sırlarının ortaya çıkma ihtimali mi vardır?

Söz konusu kurumla ilgili, gelecekte ulusal basının da ilgisini çekecek başka çarpıcı iddialar ortaya çıkarsa Sayın Valinin tavrı ne olacaktır.

Konuyla ilgili akıllarda ve vicdanlarda oluşmuş olan soruları çoğaltmak mümkün.

Lakin inanmadığımız, inanmak istemediğimiz, Yüce Türk Devletinin iradesini, İlimizde en üst düzeyde temsil eden Valilik makamına  resmi yetkisi olmayan kişi ya da kişilerin konuyla ilgili telkinde bulunmuş olması ihtimalidir.

Eğitim çalışanlarının huzurlu ve güvenli çalışma ortamının korunması adına bu ve benzer konuları hassasiyetle takip edeceğimizi;

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2019, 22:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali kıran
ali kıran - 5 yıl Önce

Fen Lisesindeki tüm idarecileri almak lazım

SIRADAKİ HABER