TÜRK EĞİTİM-SEN VE EĞİTİM-SEN'DEN 24 EYLÜL'DE İŞ BIRAKMA ÇAĞRISI

TÜRK EĞİTİM-SEN VE EĞİTİM-SEN'DEN 24 EYLÜL'DE İŞ BIRAKMA ÇAĞRISI
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu, Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca’yı ziyaret etti.
Karaca’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunan ve görevinde başarılar dileyen Genel Başkan Koncuk, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen’in 24 Eylül tarihinde eğitim-öğretimde yaşanan sorunları dile getirmek amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi yapacağını açıkladı.
Eğitim-öğretim hayatının ciddi problemlerle ağır aksak devam ettiğini kaydeden Koncuk, “Ama artık bu dönemde problemler öyle bir hal aldı ki; sadece yandaş olanların kıymeti var, AKP iktidarının değirmenine su taşıyanlar değer görüyor” dedi.
Koncuk şöyle konuştu: “Problemlere alışığız. Öğretmenler, eğitim çalışanları, üniversite çalışanları, akademisyenler problemlerle boğuşmaya alışkın. Ama artık bu dönemde problemler öyle bir hal aldı ki; sadece yandaş olanların kıymeti var, AKP iktidarının değirmenine su taşıyanlar değer görüyor. İktidar için risk oluşturan tüm insanların gizlice değil, açıkça reddedildiği ve dışlandığı bir dönemi yaşıyoruz. Sadece kamuda yapılan müdahalelerle değil, maalesef her alanda -yargıda, çalışma hayatında, görevde yükselmelerde- bir yerlere gelmek için iktidara teslim olacaksınız. Solcuysanız solcu ceketini çıkaracaksınız, milliyetçiyseniz milliyetçi ceketini çıkaracaksınız ve teslim olacaksınız ki, size hayat hakkı tanınsın. Biz Türk Eğitim-Sen olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde yaşayan her insanın -ideolojisi, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun- kıymetli ve saygı değer olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle devleti yönetenler tüm insanları kucaklayıcı bir tavır sergilemelidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti AKP iktidarıyla var olmadı. Bu devletin kurulmasında dedelerimizin, ninelerimizin kanları ve mücadelesi vardır. Dolayısıyla bu ülkede yaşama hakkımızı kimse ortadan kaldıramaz. Buna izin vermeyiz. Bedeli ne olursa olsun bunu öderiz.”
İnsanların kanuni haklarının yendiğini, emeklerinin gasp edildiğini söyleyen Koncuk, “Yöneticilik değerlendirme puanlarını gördünüz. Binlerce idareci görevinden alındı. Görevlerinden alınabilir, biz kimsenin müdür olmasının derdinde değiliz. Biz, hak edenlerin bu makamlara oturmasının derdindeyiz. Kabiliyeti ve liyakatiyle kim hak ediyorsa, onlar makamlara otursun” diye konuştu.
Koncuk öğretmenlik mesleğinin itibar kaybettiğini, gençlerin eğitim fakültelerini tercih etmek istemediklerini, ataması yapılmayan tam 350 bin öğretmen olduğunu, 4/C’lilerin sayısının her geçen gün arttığını, üniversitelerde demokrasiden uzaklaşıldığını söyledi ve “Akademisyenler ortalama 2400 TL maaş ile geçiniyorsa neyin araştırmasını yapacaklar, nasıl kendilerini geliştirecekler?” dedi.
Genel Başkan Koncuk, hâkim ve savcıların maaşlarına 1155 TL zam yapılırken, diğer memurların enflasyon farkı talebinin dikkate bile alınmadığını ifade etti. Koncuk şunları kaydetti: “Hâkim ve savcılarla ilgili Kanun Tasarısı TBMM’de görüşülüyor. Hâkim ve savcılara 1155 TL zam yapılıyor. Hâkim ve savcılarla meselemiz yok ama HSYK seçimleri öncesinde bu zammı yapacaksınız, üstüne üstlük hâkim ve savcılara sicil affı getireceksiniz ama kamu çalışanlarının, öğretmenlerin, hizmetlilerin, memurların enflasyon farkı talebini aylardır reddedeceksiniz. Akademisyenlerin akademik zam talebini reddedeceksiniz. Masada anlaştığımız bir konu olmasına rağmen diğer memurların sicil affı talebini yerine getirmeyeceksiniz. Bu nasıl kabul edilebilir?
Bu minvalde eğitim-öğretimde yaşanan tüm problemleri gündeme getirmek amacıyla Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurullarının verdiği karar doğrultusunda 24 Eylül tarihinde bir günlük iş bırakma eylemi yapacağız.
Bu eylemin çağrıcısı Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen’dir. Ancak bu eyleme diğer tüm sendikalarımızı da davet ediyoruz. Onların destekleri bizi memnun eder. Bu vesileyle diğer sendikaları da 24 Eylül tarihinde yapacağımız iş bırakma eylemine destek vermeye çağırıyorum. Bu eylemin hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim-Sen Genel Başkanına da teşekkür ediyor, seçildiği genel başkanlık görevinde başarılar diliyorum.
Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca da ziyaretleri nedeniyle Genel Başkanımız İsmail Koncuk ve Genel Merkez Yönetim Kurulu’na teşekkür etti. Özellikle son yıllarda artan birçok eğitim sorunu ile son iki ayda yaşanan eğitim sorunları birlikte düşünüldüğünde yaşananların tesadüf olmadığını dile getiren Karaca bu sorunların AKP’nin toplumu yeniden biçimlendirme uygulamalarında eğitime biçilen rol olduğunu belirtti.  Karaca “Şimdi bu sorunlara karşı güçlü bir tepki ortaya koymak için alanlara çıkmaya hazırlanıyoruz. Tüm eğitim ve bilim emekçilerini, öğrencileri ve velileri eylemimize, birlikte hareket etmeye çağırıyoruz” dedi.

    www.kamudan.com olarak konuyla ilgili daha önce yapmış olduğumuz habere ulaşmak için ; http://www.kamudan.com/sendikalar-is-birakiyor-16845.html
Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
az
az - 10 yıl Önce

1 günlük iş bırakma çok sıradan oluyor. en az 5 gün olmalı

SIRADAKİ HABER