TÜRK EĞİTİM SEN'DEN ŞEHİTLERE VEFA GEZİSİ

Türk Eğitim Sen Eskişehir 2 No'lu Üniversiteler Şubesi Kadın Komisyonu’nun “Şehitlerimizin İzinde Kurtuluşun Zirvelerine Yürüyoruz” adıyla düzenlediği şehitlik ziyaretleri geniş katılımla gerçekleştirildi.

TÜRK EĞİTİM SEN'DEN ŞEHİTLERE VEFA GEZİSİ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Cezmi Karasu'nun rehberliğinde yapılan gezide; Bozüyük Metristepe, Kütahya Dumlupınar ve Afyon Kocatepe ile buralarda bulunan anıtlar ile şehitlikler ziyaret edildi. Sendika üyeleri ve Eskişehir’deki üniversite camiasından 230 kişinin katıldığı ziyaretler sırasında dualar edildi, duygulu anlar yaşandı. Zeynep Özkan isimli üyenin çocuğunun Dumlupınar Şehitliği'nde okuduğu 'Dur Yolcu' şiiri, katılımcıların gözlerini yaşarttı.

Türk Eğitim Sen Eskişehir 2 No'lu Şube Kadın Komisyonu Başkanı Nejla Kıncal, “Millet olarak sıkıntılar içinde olduğumuz bugünlerde, hem tüm şehitlerimize vefa, hem de geçmişimize sorumluluk ve saygı gereği üniversite çalışanlarımızı bir araya getirerek bu etkinliği düzenledik. Böylesi yoğun bir katılımın olması bizi mutlu etti. Dört farklı kurumdan insanların bir araya gelmesi, aynı duyguda birleşip, aynı anıt önünde ortak dua etmeleri, ortak duygu belirtmeleri, çalışmamızın hedefine ulaştığının göstergesi olmuştur. Temennimiz şehrimizin yakın noktalarında olan bu tarihi yerlerin, hemşerilerimize daha iyi tanıtılması ve ziyaret edilmesi için imkanların hazırlanmasıdır'' dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER