Türkiyem”İn Şairi Dilaver Cebeci Anıldı

Türk Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanlığınca geleneksel hale getirilen Türkiyemin Şairini Anıyoruz temalı 7.Dilaver Cebeci’yi Anma Etkinlikleri bu yılda gerçekleştirildi.

Türkiyem”İn Şairi Dilaver Cebeci Anıldı

Vefatının 11. Yıldönümü olan 28 Mayıs’ta önce Çengelköy Mezarlığındaki kabri başında ailesi ve sevenlerinin katılımıyla Kuran’ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Aynı günün akşamı iftardan sonra ise Üsküdar Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi’nde Anma Programı gerçekleştirildi.

Dua ile başlayan programda önce Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali İhsan HASANPAŞAOĞLU katılımcılara hitap etti.Akabinde ise Dilaver CEBECİ’nin eşi Ayla CEBECİ duygularını katılımcılarla paylaştı.

Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyesi Şair-Yazar Talat ÜLKER,Dilaver CEBECİ’nin hayat hikayesini gerek edebi gerekse fikri tahlilleriyle bezeli enfes bir söyleşiyle konuklara aktardı.

Murat UÇMAN ve Köksal CENGİZ’in şiirleriyle devam eden programda son olarak sahneye Grup Volkan Solisti Mustafa ALTUNKAYNAK çıktı.Dilaver CEBECİ’nin bestelenmiş eserlerini bağlama eşliğince icra eden Mustafa ALTUNKAYNAK’a katılımcılar da özellikle Türkiyem parçasında eşlik ettiler.

Programın sonunda ise programa katkı sağlayan isimlere plaketleri takdim edilerek anma etkinlikleri sona erdi.

Oldukça seçkin ve yoğun bir katılımın olduğu geceye başta Dilaver CEBECİ’nin eşi Ayla CEBECİ,kızı Aspay CEBECİ SENER,oğlu Çağrı CEBECİ olmak üzere ailesi,dostları ve sevenleri ile birlikte;

Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Temsilcisi Remzi ÖZMEN,Türk Eğitim Sen İstanbul Şube Başkanları Sami ÇELİK,Mustafa KAVLU,Erdinç ÖZTAŞ,Halil KOÇOĞLU,ünlü sanatçı Bozkurt İlham GENCER,Beykoz Türk Ocağı Başkanı Fevzi GEYLAN,Ümraniye Türk Ocağı Başkanı Av.Faruk ÜLKER,ÜLKÜ-DER Başkanı Ahmet Selçuk CAN,EFEMEMED Başkanı Eyüp TAVUKÇUOĞLU,Türk Emekli Sen İstanbul Şube Başkanı Erol GÜLER,Çerkezköy Türk Ocağı Başkanı Burak CANDAŞ,Beykoz Türk Ocağı E.Başkanı Mehmet ARSLAN,Türk Büro Sen İstanbul Şube Başkanı Adnan Menderes ÖZER,Anadolu İrfan Otağı Başkanı Süleyman TIRAŞ katıldılar.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2019, 18:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Erol Güler
Erol Güler - 5 yıl Önce

Sn.Ali ihsan Başkanım ve yönetim kuruluna milli konuları gundemde tuttukları için tebrik ederim.Emeği geçenlerde Allah razı olsun

SIRADAKİ HABER