TÜRKMEN ÖĞRETMENLER KONFEDERASYONUMUZDA KURS GÖRÜYOR

Türkiye Kamu-Sen ile Irak Türkmen Eğitimcileri Öğretmen Örgütünün ortaklaşa düzenlediği “Irak Türkmen Öğretmenleri Geliştirilmiş Türkçe Kursu” başladı.

TÜRKMEN ÖĞRETMENLER KONFEDERASYONUMUZDA KURS GÖRÜYOR
Türkiye Kamu-Sen ile Irak Türkmen Eğitimcileri Öğretmen Örgütünün ortaklaşa düzenlediği “Irak Türkmen Öğretmenleri Geliştirilmiş Türkçe Kursu” başladı.
 
Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezinde 03–13 Şubat 2015 tarihleri arasında yapılacak olan Geliştirilmiş Türkçe Kursuna Kerkük’ten gelen Müfettiş, Okul müdürü ve Öğretmen seviyesinde yirmi Türkçe öğretmeni katılıyor.
 
Genel Merkezimizde başlayan Kurs öncesi konfederasyon Genel Başkanımız İsmail Koncuk’u ziyaret eden Türkmen öğretmenler, Türkiye Kamu-Sen ve Irak Türkmen Eğitimcileri Öğretmen Örgütüne ortaklaşa düzenledikleri Geliştirilmiş Türkçe kursu için teşekkürlerini sundular. Heyet, Genel Başkanımıza, bölgelerinde yaşanan  siyasi ve  güncel olaylarla birlikte eğitim konularında yaşanan gelişmelerle ilgili bilgilerde verdi.
 
KONCUK: DİL BİRLİĞİMİZİ KORUYARAK GELECEK NESİLLERE AKTARMALIYIZ
 
Genel Merkezimizde düzenlenen Irak Türkmen Öğretmenleri Geliştirilmiş Türkçe Kursunun önemine dikkat çeken Genel Başkanımız İsmail Koncuk,  “Türkmen öğretmenlerimizi burada ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi. Koncuk, “Sizleri burada görmekten, bu çatı altında misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Kerkük ve diğer Türkmen illerinde yaşanan sıkıntıları yakından biliyor ve takip ediyoruz.
 
Türkiye Kamu-Sen olarak yaşadığınız bütün sıkıntılarda, başınız dara düştüğünde yaşanan acıya ortak olmak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Sizin acılarınızı, üzüntülerinizi kamuoyuna duyurmak için eylem ve etkinlikler yapıyoruz. Türkmeneli coğrafyasından göç ederek Türkiye’ye sığınan kardeşlerimize Türkmeneli Vakfı aracılığı ile yardımlar yapıyor ve kamuoyunu kardeşlerimize sahip çıkmaya çağırıyoruz.
 
Irak Türkmen Eğitimcileri Öğretmen Örgütüyle ortaklaşa düzenlediğimiz “Geliştirilmiş Türkçe Kursu” Türkmenli coğrafyasında görev yapan siz değerli öğretmenlerimize ciddi katkılar sağlayacak ve orada eğitim gören Türkmen çocuklarımızın geleceğine ışık tutacaktır. Kan birliğimiz ve gönül birliğimizle birlikte, dil birliğimizi de koruyacak ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz.
 
Geliştirilmiş Türkçe Kursumuzun hayırlı olmasını diliyor, başarılar temenni ediyorum” dedi.
 
Irak Türkmen Eğitimcileri Öğretmen heyeti Genel Başkanımız İsmail Koncuk’a  yöresel kıyafet giydirerek çeşitli hediyeler sundu.
 
Görüşmede Irak Türkmen Eğitimcileri Öğretmen Örgütünün Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliğine ( UAESEB) katılması yönünde de mutabakata varıldı.
Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER