UCUBE YÖNETMELİĞİN PİLOT UYGULAMASI(!) GERİ ÇEKİLDİ…

TEPKİMİZ ÜZERİNE UCUBE YÖNETMELİĞİN PİLOT UYGULAMASI(!) GERİ ÇEKİLDİ…

UCUBE YÖNETMELİĞİN PİLOT UYGULAMASI(!) GERİ ÇEKİLDİ…
Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı, ucube bir Yönetici Atama Yönetmeliği yayınlamış ve Türk Eğitim-Sen olarak bu yönetmeliği yargıya taşımıştık. Yönetici atamalarında mülakatı getiren ve yöneticileri Valilerin atamasını sağlayan, liyakat ilkelerini yerle yeksan eden, torpilli atamalara zemin hazırlayan bu yönetmeliğe karşı MEB önünde de büyük bir eylem yapmış, tepkimizi en yüksek perdeden dile getirmiştik.
Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı geri adım atarak, yönetmeliğin değiştirileceğini açıklamıştı. Buna rağmen, bazı illerde sınava dayalı yönetici atama duyuruları yapıldı. Bu illerden birisi de Kocaeli idi. Genel Başkanımız İsmail Koncuk bir basın açıklaması yaparak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı ucube yönetmeliği bir pilot uygulama ile denemek istediğini ve denek olarak da Kocaeli seçtiğini kamuoyuna ilan etmişti. “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?” diye soran Genel Başkan İsmail Koncuk, Bakan Avcı’ya “Değişeceğini açıkladığınız ucube yönetmelikle atama yapılması talimatını Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğüne siz mi verdiniz? Siz vermedi iseniz, sizin değişeceğini söylediğiniz ucube yönetmeliğin uygulanmasını, size rağmen isteyen kim ya da kimlerdir? Yok bakanlıktan hiç kimse benim açıklamalarım hilafına davranamaz diyorsanız, o halde Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanı’nın açıklamalarına rağmen mi, atama duyurusu yapıyor? Her durumda Kocaeli Milli Eğitimde yaşananlar sizin açıklamalarınızı boşa düşüren uygulamalardır” demişti. Kocaeli’nde yapılan atama duyurusu asla kabul edilemeyeceğini söyleyen Koncuk, “Kocaeli’nde görev yapan eğitimciler, ucube yönetmeliğin kobayı olarak kullanılamaz” açıklamasını yapmıştı.
 Sendikamızın girişimleri, Genel Başkanımızın uyarıları üzerine Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı yanlıştan döndü ve 2013 Sınava Dayalı Yönetici Atama Takvimini iptal ettiğini duyurdu. Yazıda şöyle denildi: “İlimiz genelinde yöneticiliği münhal bulunun okul ve kurumlara ilgi(a) yönetmeliğinin 12. Maddesi gereği atama yapmak üzere ilgi (b)yazımız ile yapılan duyuru ve atama takvimi görülen lüzum üzerine iptal edilmiştir.”
Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün geç olsa da yaptığı hatanın farkına varması, sınava dayalı yönetici atama duyuruları yapan diğer illerimize de örnek olmalıdır. Sınava dayalı yönetici ataması yapan tüm iller duyurularını geri çekmelidir.
Bu noktada; MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’in “Sorunları adalet ve vicdan ilkesini göz önünde bulundurarak, popülizme kaymadan çözmeye çalışacağımıza emin olun” şeklindeki sözlerine sadık kalmasını umuyoruz.  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da yeni yönetmelik konusunda daha hızlı davranmalı, yaşanan belirsizliğe ve keşmekeşe son vermeli, eğitimcilerin karşısına hakkaniyeti gözeten, torpile, yandaşlığa geçit vermeyen bir yönetmelik ile çıkmalıdır. Aksi takdirde eğitim camiasında huzursuzluklar iyice artacak, işinin ehli olmayan yöneticiler iş başına gelecektir

  TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ
Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
a
a - 11 yıl Önce

aksaray ucube yönetmeliğe göre duyuruya çıktı.

SIRADAKİ HABER