Urgenç: Bakanın Sözlerini Önemsiyoruz

URGENÇ; BAKANIN EN ÖNEMLİ VURGUSU, İŞİN EHLİNE TESLİM EDİLMESİ VE VİCDANİ SORUMLULUKTU. BU SÖZLERİ ÖNEMSİYORUZ.

Urgenç: Bakanın Sözlerini Önemsiyoruz

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesini temsilen Milli Eğitim Bakanın Nevşehir Programının üç bölümüne TES. Nevşehir Şube Başkanı Tayfur URGENÇ katıldı. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya SELÇUK'un gerçekleştirdiği Asım Atabilen İlkokulunun açılışına, STK temsilcileri ve hayırseverlerle buluşmasına, Nevşehir Merkez'de görev yapan öğretmen ve yöneticilerle NEVÜ- Kültür ve Kongre merkezindeki söyleşisine katıldı.

Urgenç izlenimlerini sosyal medya hesabından paylaştı. Açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Öncelikle Milli Eğitim Bakanımıza ilimize gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı teşekkür ederim.

Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk'un katıldığım üç programda da yüreklere dokunan konuşması ve herkesi eğitimin bir paydaşı yapması, herkese sorumluluk yüklemesi, eğitimin vicdani yönünü, adalet ve hak kavramını vurgulaması eğitimimizin geleceği açısından bir dönüm noktası olacağı kanaatindeyim.  

Yıllarca adaletsizliğe maruz kalmış bir STK'nın temsilcisi olarak Ziya SELÇUK'un bugünkü konuşmalarında işin ehline teslim edilmesi gerekliliği, adalet vurgusu ve somut adımlar atıldığının ve atılacağının sinyallerini vermesi geleceğe dair ümit beslememize sebep oldu.

Konuşmaların söylem olarak kalması değil uygulamaya konulması da gerekmektedir. Bakanımızın da belirttiği bürokrasinin ve siyasetin bayrağını, milletini, vatanını seven herkese eşit davranması gerekliliği ve birbirimize güvenip sevmek zorunluluğu bulunmaktadır.

Bakanımızın özellikle vurgu yaptığı "kenar mahalledeki okulun müdürlüğünü bile benden olmayana vermem anlayışı bu ülkeye yapılan en büyük ihanettir." ifadesini STK olarak önemsiyoruz.

Ayrıca yıllardır bizimde ifade ettiğimiz Mekke'nin fethinden sonra Kabe'nin temizlik işlerini ve Mekke'nin valiliğini müşrik bir kişiye teslim etmesi örneklerini işin ehline verilmesi örneği ile açıklayarak son yönetici sınavlarının ÖSYM tarafından yapıldığını/yapılacağını belirtmesini salonunun hepsinin alkışlaması yıllardır eğitimcilerin özlediği bir tablo idi.

Bize göre MEB ancak bu şekilde çetelerin işgalinden kurtulacaktır. Yine Bakanımızın birlik ve beraberliğe vurgu yapmasını önemsiyoruz. Öğretmenler odasının huzur odası olması için önlemlerin alınması yöneticilere yüklenen görevler önemli.

Tüm okullarda beceri atölyelerinin kurularak öğrencilere beceri eğitiminin verilmesini, sosyalleşmesi gerçekliğini destekliyoruz. İngilizce eğitiminde atılacak adımlar, Mesleki eğitimin önem kazanması için atılacak adımları ülkemizin geleceği açısından önemsiyoruz.

Sayın SELÇUK'un "Eğitimin en önemli öğesi öğretmendir. Bir ülkedeki eğitimin kalitesi öğretmenin niteliğini geçemez gerçekliğinden yola çıkarak öğretmene değer verilerek eğitimi öğretmen üzerinden inşa etmemiz gerekmektedir." ifadelerini hafızamıza not ederek ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için hem yapılan konuşmanın takipçisi olmak hem de her doğru söylemi uygulamaya konulması için desteklemek ülkeye yapılacak en büyük hizmettir.

İlaveten sayın SELÇUK'un eğitim politikalarının uzun soluklu olması, bir sistemle başlayan öğrencinin o sistemle mezun olması gerektiğini ve sık sık sistem değişikliğine gidilmeyeceğini belirtmesi de önemli idi.

Bakanımız bugün Nevşehir eğitimcileri üzerinde iyi izlenimler bıraktı. Bizlerde yapılan işlerin ve yapılmayanların takipçisi olarak STK olarak çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER