VAN DEPREMİNİN MERKEZ ÜSSÜ MİLLİ DEĞERLERİMİZMİŞ MEĞER!

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yapılacak geçit törenleri, tüm illerde Başbakanlık genelgesiyle iptal edildi.

  VAN DEPREMİNİN MERKEZ ÜSSÜ MİLLİ DEĞERLERİMİZMİŞ MEĞER!
 Gerekçe Van’da yaşanılan deprem... Ciğeri yanmış 74 milyon insan varken, Cumhuriyet Bayramı'nda etkinlik düzenlemek, milletin gönlünde burukluk ortaya çıkarabilirmiş. Bu ve benzeri söylemlerle bağımsızlık coşkumuzu yaşamamız engellendi.
 
   Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlamak çalgılı çengili eğlenmek değil, onu bize armağan edenlere minnet borcumuzu hatırlamaktı. Hiçbir olay, hiç kimse Cumhuriyet Bayramımızın kutlanmasına engel teşkil etmemeli, herkes de bunun bilincinde olmalıydı. Kutlayabildiğimize şükretmemiz gereken bayramımızı, tam da milli birliğe ve duyarlılığa ihtiyacımızın olduğu bu dönemde her tür iyi duygumuzu köreltmek pahasına kutlayamıyoruz. Bu iptal milli duygularımızı baltalamaktan başka bir şekilde adlandırılamaz.
 
   Daha çok yeni acımız, elbette yüreğimiz yandı şehit haberleri ve Van depremiyle. Haberimiz yok; asıl deprem Van’ı değil bizi, bizi biz yapan değerleri yıkıma uğratmış meğer. Paranoyalara gebe bırakmış veya bırakır-mış gibi yapılmış.
 
   İnsanlar doğar, insanlar ölür. Elbette sebebi ne olursa olsun ölüm soğuktur, acıdır, ‘acıtır’. Hem vatandaş hem insan olmanın bilinciyle Van depremi ile derinden yaralandık. Van’ın acısını Türkiye’min dört bir yanından hissettik. Eğer bugün bu acıyı Van gibi duyabildiysek doğanın bu yıkımına karşı birlikte durabildiysek bugünü gururla, duygu coşkunluğuyla halen kutlayabildiğimiz içindir. Tarihte bugünü yaşayabildiğin, bugün de yaşatabildiğin içindir…
 
  Canım ülkemde ciddi bir denge sorunu mevcut. Bağımsızlığımı kutlamayı -sebebi ne olursa olsun- çok gören  "duyarlı" bir hükümetin milli eğitim bakanının bir tek öğretmen cenazesine bile katılmamış olması acilen bu dengesizliğin sorgulanması gerektiğini gösteren bir durumdur.
 
  Ama siz merak duymayın sayın büyüklerimiz.Bizler gördük hassasiyetlerinizi,görüyoruz da.Ciğeri yanmış yetmiş dört milyon insan varken televizyon kanallarına tepki göstermek de mi milletin gönlünde burukluk yaratırdı acaba ?Depremde  soğuktan titreyen minik bedenlerin nasıl sarılacağını düşünmemiz gerekirken bugün ne giyeceğini düşünen; yuvalarıyla birlikte ailelerini, hatıralarını ve umutlarını göçük altında bırakanlara iki çadır daha ulaştırıp başlarını sokacakları bir yer temin etme çabasında olmamız gerekirken ekranlarda pür neşe kuracakları yuvanın(!) derdine düşen ve onları izleyen bir yığın insanın olduğu bu ülkede  Cumhuriyet Bayramımızı kutlamamız o kadar da tepki almazdı herhalde. 
 
   Funda KARABULUT

Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 No’lu Şube

Dış İlişkiler ve   Basın Sekreteri                                                                                        
Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet uçar
mehmet uçar - 12 yıl Önce

Tebrik ve teşekkürlerimi borç bilirim.Funda Kardeş bir çoğumuzun düşünüp te kaleme alamadığı bir konuyu çok güzel bir yazıyla dile getirmiş.Yüzde yüz haklısın yazdıklarında.

Mustafa KARABULUT
Mustafa KARABULUT - 12 yıl Önce

Türk-Eğitim Sen'e hizmet vermiş emekli bir öğretmen olarak böyle önemli bir konuyu kaleme aldığı için kızımı tebrik ediyorum.

gf
gf - 12 yıl Önce

Kazanı yavaş yavaş ısıtıyorlar ki kimse farketmesin.Çok güzel bir yorum olmuş funda hanım. Kaleminize sağlık.

Eren top
Eren top - 4 yıl Önce

Hocam çok güzel olmus

SIRADAKİ HABER