YALOVA VALİSİ DERHAL GÖREVDEN ALINMALIDIR

YALOVA VALİSİ DERHAL GÖREVDEN ALINMALIDIR
Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun geçtiğimiz hafta incelemelerde bulunmak için gittiği Termal Fen Lisesi’nde, sınıfta, "Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler" diyerek hakaret ettiği Matematik öğretmeni Halil Serkan Öz, katıldığı öğretmene saygı yürüyüşünün ardından geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirmiştir. Serkan Öz’e rahmet, ailesi ve tüm eğitim ve bilim emekçilerine başsağlığı diliyoruz.
Halil Serkan Öz’ün ölümünden, sınıfta öğrencilerinin önünde onun onuruyla oynayan Yalova Valisi ve iktidara geldiğinden beri öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırma politikası izleyen AKP iktidarı sorumludur. AKP iktidarına ve Yalova Valisine, öğretmenle arasında sorun olan valinin “yerini değiştirin” talimatı veren Atatürk’ün öğretmenlerimize verdiği değeri hatırlatmak isteriz. Unutulmamalıdır ki, öğretmenlerimiz itibarsızlaştırıldıkça bu ülkenin yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır. 
Eğitim-İş olarak Yalova Valisi’nin derhal görevden alınmasını istiyor, konuyu görmezden gelen, öğretmenine sahip çıkmayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yı istifaya davet ediyoruz.
 
 
Veli DEMİR
Genel Başkan
Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER