YANDAŞ GÖREVLENDİRMELERİNE YARGIDAN TOKAT GİBİ KARAR…

YANDAŞ GÖREVLENDİRMELERİNE YARGIDAN TOKAT GİBİ KARAR…
Bursa ili ve ilçelerinde bulunan toplam 22 şube müdürlüğü kadrosuna görevlendirme yapılmasına ilişkin 03.01.2013 tarih ve 172 sayılı işlemin hukuka ve mevzuata aykırı olması nedeniyle Bursa İli, Osmangazi İlçesi, BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezinde öğretmen olarak görev yapan sendikamız üyesi davacının açmış olduğu 2014/2681E sayılı davada Bursa Bölge İdare Mahkemesi, davaya konu işlemin iptaline karar vermiştir. Bölge
İdare Mahkemesi, ilgili iptal kararında; “Olayda, Bursa ili ve bağlı ilçelerinde bulunan toplam 22 şube müdürlüğü kadrosuna 03.01.2013 tarih ve 172 sayılı Valilik onayı ile görevlendirme yapılmış ise de; Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı il ve ilçe millî eğitim şube müdürü kadrolarına yapılacak atamaların görevde yükselme sınavında başarılı olma şartına bağlanması, asli, sürekli ve bir kadro ile ilgilendirilmiş bulunan bir kamu hizmetininde görevlendirme yoluyla  yürütülmesinin hukuken olanaklı olmaması hususları bir yana, dava konusu görevlendirmelerde davalı idarece, kıdem, liyakat, deneyim v.s. bakımından bir değerlendirme yapılmadığı,  davacının "şube müdürlüklerinde görevlendirilen 22 personelin tamamının aynı sendikanın üyesi olmaları dışında bir kriter gözetilmediği" yolundaki iddiasının aksini ortaya koyan ve dava konusu işlemin "nesnel", "eşit" ve "objektif” bir biçimde tesis edildiğini gösteren herhangi bir bilgi ve belgenin de davalı idarece dosyaya sunulamadığı görülmektedir. Bu durumda, dava konusu işlemde kamu yararına ve hizmet gerekleri yönünden hukuka uyarlık bulunmamaktadır.” gerekçesine yer vermiştir.
Görüleceği üzere, Sendikamızın iddiaları hukuken de sübut bulmuştur. Türk Eğitim-Sen olarak, hem sendikal anlamda hem hukuki anlamda haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir ve devam edecektir.
 
İlgili Yargı Kararı İçin Tıklayınız
Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER