Yaşar Şanlı: "Hadsizden Usul, Edepsizden Edep Öğrenecek Değiliz"

Devletimizin ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasının duvarına “Malum Sen İrtibat Bürosu” tabelası çakmak zorunda kalmıştık...

Yaşar Şanlı: "Hadsizden Usul, Edepsizden Edep Öğrenecek Değiliz"

9 Mart Cumartesi günü, Eğitim Bir Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Şahin YAŞLIK, Kocaeli'nin Derince İlçesi Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman ÖZDEMİR'in Milli Eğitim şube müdürü gibi davranmayıp Türk Eğitim Sen'in Şube Müdürü gibi davrandığı iddiası ile ilgili yaptığı basın açıklaması ile gündeme gelmişti. Yaşlık "Şube müdürlüğü makamını Sendika ilçe temsilciliği, Milli Eğitim Müdürlüğünü de Sendika temsilcilik binası zannediyor" galiba diyerek tepki göstermişti.

Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Yaşar ŞANLI  da, Derince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde konu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Şanlı, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

Türkiye Sendikacılık Tarihinin en sarı ve en kirli döneminin baş aktörleri,  -kafalarına ne düştü bilmiyoruz- şube müdürü, kıymetli bir üyemiz üzerinden sendikal edep ve bürokratik gelenek dersi vermeye kalkışmış!!! Biz bu kentte; odalarında sendika şube başkanı ve yöneticileriyle stajyer öğretmenleri ekmeğiyle tehdit etmekten, kah odasında kah telefonla üye yapan ilçe milli eğitim müdürlerine kadar neler neler görmüş; hatta Devletimizin ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasının duvarına “Malum Sen İrtibat Bürosu” tabelası çakmak zorunda kalmıştık. 
   Biz bu kentte idareci atama sınav  komisyonlarını oluşturan il milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin bugün sendikal ahlak ve edep savunuculuğu kimliğini takınmış bir sendikanın şube başkanı ile nasıl dar alanda vicdansız ve hukuksuz  paslaşmalar yaptığını yıl yıl yaşamış; hatta bu işin vaat ve şantaj sektörüne dönüşmüş olmasının vahametine, bir sendikanın paralel bir şebekeye nasıl dönüştüğünün tarihi seyrine şahit olmuştuk. 
   Bu vesileyle, mal bulmuş mağribi heyecanı ve sevinciyle basın üzerinden kıymetli bir şube müdürü üyemizi, türlü hezeyanlarınızla, iftiralarınızla ve çığırtkanlığınızla linç etme gayreti üzerinden tüm hukuksuzluklarınızı ve sendikal vahşetinizi örtmeye çalışmanız nafiledir! Bu ilde ve bu ülkede sendikal edepten, nezaketten ve ahlaktan cümle kuracak olan en son sizlersiniz! Dönüp aynaya bakın! Gidin günahlarınız için af dileyin. Mübarek üç aylardayız, umulur ki İlahi affa mazhar olursunuz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER