YENİ ANAYASANIN İLK PANELİ YAPILDI

YENİ ANAYASANIN İLK PANELİ YAPILDI
 
Türk Dayanışma Konseyi adına Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ il temsilciliği öncülüğünde; Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin YOKUŞ ,  Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa ERKAL, Türk Dünyası Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Şenol BAL, Rumeli Balkan Stratejik Merkezi Başkanı Av. Özcan PEHLİVANOĞLU’ nun katılımıyla Belediye Kültür Merkezinde Yeni Anayasa Paneli yapıldı.
Panel; dinleyici olarak Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve üyeleri siyasi partiler ve halkın katılımıyla gerçekleşti.
Modaretörlüğünü Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin YOKUŞ’ un yaptığı panelin ilk konuşmasını; Dr. Şenol BAL yaptı. BAL konuşmasında ; Senedi ittifaktan başlayan ve bugüne kadar gelen anayasa niteliği taşıyan belgeleri tek tek inceleyerek bu anayasalar içerisinde bugünkü anayasamızın ilk üç maddesinin mühtesebat hükmünde olup tüm anayasalarda yer aldığını, bu maddelerin bugün için değiştirilmesi teklif edilemez maddeler olarak anayasamızda bulunduğunu, bu çatı maddeleriyle oynamanın Türkiye’nin geleceğiyle oynamak olduğunu ifade etti.
Daha sonra söz alan Av. Özcan PEHLİVANOĞLU ise ; anayasa değişiklikleri nedeniyle Balkanlarda yaşanan toprak kayıpları arasındaki ilişkiden bahsederek 1876 Anayasası ile Rumeli insanının topraklarını kaybetmesi ve bu nedenle bugün sayıları 30 milyona yaklaşan bu insanlarımızın ülkenin her bir tarafına savrulduğunu, başkasının gönlü olsun diye yapılan anayasaların insanlarımızı nasıl perişan ve yerinden yurdundan ettiğini açıkladı. Bu nedenle başta Rumeli göçmenleri olmak üzere tüm Türk milletinin aynı oyunlara düşmemek için uyanık olması gerektiğini belirtti.
Son olarak söz alan Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. Mustafa ERKAL ise ; yeni hazırlanmakta olan anayasanın bir dayatma anayasası olduğunu, dayatmanın ise küresel güçlerden kaynaklandığını, ülkemizi yönetenlerin bu dayatmalara karşı bir şey yapamadığını, dayatmalara birebir uymanın ve dolayısıyla anayasadan Türk milleti ifadesinin çıkarılmasının, devlet dilinin Türkçe olmaktan çıkarılmasının bu taleplerin başında geldiğini yeterli direnç oluşturamaz isek kaygılı bulunduğumuz noktalarda yapılacak değişikliklerin ülkemizi büyük sıkıntıya sokacağını ifade etti.
Panelin sonunda soru-cevap bölümünden sonra panel sona erdi. Daha sonra panelistlere Karaca klavuz el dokumaları ile çiçek takdim edildi.
Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER