YENİ GÜNAH KEÇİSİ ÖĞRETMENLER Mİ?

EĞİTİM-SÖZ-SEN: Yeni Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer DİNÇER’in bakanlığının hayırlı ve uğurlu olması dileği ile başlayacağım.

YENİ GÜNAH KEÇİSİ ÖĞRETMENLER Mİ?
Malum bügün bakanlıklar içersinde en hantal bir şekilde yönetilen ,her seçimden sonra bu da yapamadı deyip değişik meslek gruplarına sahip tüm vekilleri deneyen hükümetimiz yeni bakanımız işletme mezunu bir vekili seçmiştir.

Sekiz yıllık Ak Parti hükümeti de bir Fen Edebiyat mezunu ,bir hukuk mezunu, bir de işletme mezunu MEB’te bakan olmuştur . Aslında burada bakanlarda da suç aramamak lazım… yaklaşık 320 vekil içersinde hiç mi eğitim kökenli vekil yok mu dur? Yoksa hükümet bilerek mi başka mesleklerden MEB bakanı seçmektedir. Bu düşündürücüdür!

Bakanlık her sene yeni uygulamalar, denenmemiş yöntemler ve sonuçları belli olmayan bir sürü uygulamalarla adeta çıkmaza sokmuştur. Bir gün söylediğini ertesi gün uygulamadan kaldırmıştır. Okullarımızda sorunlar(45-50-60 kişilik sınıflar,Taşımalı eğitim,Okul giderleri,Öğretmensiz okullar,Onarılmayan okullar vb. binlerce sorun) başını almış hızla ilerlerken ,aksayan ,hantallaşan MEB yeni günah keçisini bulmuştur. Buda yeri geldiğinde her türlü fedakârlığı yapan öğretmenlerdir. .

Yeni bakanımız sayın Ömer DİNÇER ya mevzuatı tam bilmemekte yada yaptığı açıklamalar öğretmenlerimizin daha çok fedakar olmasını adeta bir işletmeci mantığı ile işletilmesi gerektiğini düşünmektedir. Son günlerde gün geçmiyor ki öğretmene kötü haber gibi başlıkların yazılmadığı haberler yayınlanmasın.

Özellikle bakanlığa sayın Ömer DİNÇER’in gelmesinden sonra adeta tüm basın her gün öğretmenlere kötü haber başlıkları açmaktadır. Öğretmene hiç mi iyi bir haber yok Sayın Bakanım? Biz sendika olarak eğer basında çıkan bu haberlerin kaynağı ve geçerlilik payı var ise; yarınımızı yetiştiren öğretmenlerimizin günah keçisi olarak seçilmemesi gerektiğini, bir ata sözü ile” Balık baştan kokar. "mantığı ile öncelikle bir türlü düzelmeyen eğitim sisteminin tek suçlusu öğretmen olmadığını bildirmek isteriz. İlerleyen süreç içersine adeta eğitimde çıkmazlar oluşturan , yap-boz tahtasına çevrilen , yapılan her hatanın faturasını da öğretmene kesen, bir anlayış ile karşı karşıyayız. Bu anlayış son derece yanlış ve ülkemizin geleceği açısından tüm öğretmen camiası kaygı ile izlemektedir.

Unutulmamalıdır ki; bugünün ve yarının büyüklerini yetiştirenler öğretmenlerdir. Zor yerlerde ve zor şartlarda çalışan öğretmenlerimiz terör örgütleri tarafından kaçırılmakta , her türlü riske katlanmaktadır. Buda yetmezmiş gibi öğretmenlerimize ,bakanlık tarafından sahiplenilmeyen öylesi açıklamaların yapılmasını son derece yanlış bulmaktayız. Bu nedenle son zamanlarda öğretmenlik kötü bir meslekmiş gibi intiba uyandıran haber başlıkların medya da yer alması ve yayınlanması, sayın bakanımızın öğretmene 3 ay tatili çok biraz çalışsın demesi , yok öğretmen çok tatil yapıyor, çok para alıyor, öğretmen iyi yetiştirilmemiş biraz daha sınayalım vb. açıklamaları tüm öğretmen camiasını üzmüştür. (Oysa öğretmenler 1 Temmuz’a kadar seminer yapar 1 Eylül’de resmi görevine başlar.Zaten net 2 ay tatil yapar. 1.500TL de ortalama maaş alır.Eğer ek ders,egzersiz falan alıyorsa 2.000TL’ye ancak yanaşır.)

Sendika olarak; Sayın Bakanımız tarafından öğretmenlerimize yönelik daha olumlu ve güzel haberlerin verilmesi, Özelikle son Bakanımız tarafından verilen sözlerin yerine getirilmesi,çalışma şartları ,özlük hakları ve ekonomik açıdan, ücretlerin de refah düzeyine dünya meslektaşlarının saygınlık seviyesine getirilerek, yeni düzenlemelerin yapılmasını talep etmekteyiz.

Bu düzenlemelerin öğretmenlerimizin çalışma azmini ve motivasyonunu artıracağının İnancındayız. Tüm öğretmenlerimizin haklarını savunmaya ve sözcüleri olmaya devam edeceğiz.

EĞİTİM-SÖZ-SEN Basın Yayın.Sorum.Başk.Yrd.
Muhammed Sefa TETİKOĞLU



 
 
Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER