YEŞİLAY İTİBAR KAYBEDİYOR

Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 Nolu Şube Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Sebahat Bardakçı yaptığı açıklamada “ Bugünlerde okul panolarına asılan bir afiş dikkat çekmektedir.

YEŞİLAY İTİBAR KAYBEDİYOR
                                                       
YEŞİLAY İTİBAR KAYBEDİYOR
 
 
Yeşilay tarafından okullara dağıtılması için gönderilen bu afiş “Bağımlı olma özgür ol” sloganını taşıdığı halde, sağ alt köşesindeki, Eğitim Bir-Sen logosuyla özgür (!) bir kurum olduğunu gözler önüne sermektedir.
5 Mart 1920 yani milli mücadele döneminde kurulan bu güzide kuruluş, doksan iki yıl gibi uzun ve köklü bir tarihe sahiptir. Ve “Türkiye Yeşilay Cemiyeti” adını taşıyan bu kurum bütün Türkiye’nindir.  
Elbette ki, Yeşilay zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek, gençlerimizi bu alışkanlıklardan korumak amacı ile bu tür afişleri okullara yollamalıdır. Biz de, eğitimciler olarak bu afişlere sahip çıkıp onları duvarlarımıza, çocuklarımızın, gençlerimizin göreceği yerlere asmalıyız.  Burada anlaşılamayan şey sağ alt köşede ismi geçen “bir” sendikadır. Bu afiş ile sendikanın reklamımı yapılmaktadır, yoksa bağımlılıklarla mücadele mi ?  Burada kim kime sponsor olmuştur? Eğitim camiasının beşte birini temsil eden bir sendikanın adı o afişe neyin karşılığında yazılmıştır? Bu sendika, afişin altına ismini yazdırarak neyi amaçlamaktadır? Yoksa öğretmenlerimize zararlı alışkanlıklardan vazgeçin derken, acaba kendini mi kastetmektedir ? Malum sendika, yapamadıkları ve verdiği zararla zaten kötü bir alışkanlık değil midir ?  Sendikaların yetki mücadelesinin yoğunlaştığı şu dönemde, İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin resmi yazı ile afişlerin okullara asılmasını istemesi öğretmenler tarafından tepkiyle karşılanmıştır. Reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığı ile yapılan bu davranış meslektaşlarımız arasında itibar görmeyecek ve Yeşilay’ın  itibarsızlaştırılması olarak hafızalara kazınacaktır.
Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
elifhan
elifhan - 12 yıl Önce

yeşilay üzerinden prim yapan bir sendika güzel taktik doğrusu ama insanları başka şeyler üzerinden reklam yaparak kandıramazlar.sendikacılık bu mu? bu kadar basite indirgemesinler bazı şeyleri eğer eğitim bir sen bir reklam yapmak istiyorsa bunu kendi çalışmalarıyla yapmalıdır.

SIRADAKİ HABER