Yetiştirme Yurtlarındaki Gençler Bize Emanettir, Şubemizin Hatasından Dolayı Özür Diliyoruz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Yetimin güvenle teslim edileceği örgüt Eğitim-Bir-Sen örgütüdür.

Yetiştirme Yurtlarındaki Gençler Bize Emanettir, Şubemizin Hatasından Dolayı Özür Diliyoruz
Kimse, anne babasını seçme ve yaşamasını garanti altına alma hakkına sahip değildir. Yetiştirme yurtlarında yetişen bütün arkadaşlarımızdan değerlerimiz adına özür diliyor, helallik istiyorum” dedi.
 
5. Genişletilmiş Şube Yönetim Kurulları İstişare Toplantısı’nda konuşan Gündoğdu, Gaziantep Şubemizce hazırlanan raporda yetiştirme yurtlarında yetişen gençlerle ilgili ifadelerin kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, “Gaziantep Şube yöneticilerimizin bana verdikleri bilgiye göre, eğitim-öğretimin sorunları ve çözüm önerilerine yönelik yapılan AR-GE çalışması raporlaştırılırken, tüm okullardan gelen ham bilgilerin tasnifi esnasında kabul edilemeyecek bir paragraf fark edilerek çıkarılmıştır. Fark ettikleri bir paragrafı matbaa aşamasından önce rapordan çıkarmalarına rağmen, çıkardıkları paragrafın baskıda sehven yer aldığını görmeleri sonrası sadece bir birimde dağıttıkları raporları Şubemiz toplatmış ve yeniden baskı yapmıştır” şeklinde konuştu.
 
Şubemizin de tasvip etmeyip geri topladığı raporlardan bir kaçının, dağıtılan kişilerde kalması nedeniyle kamuoyuna yansıyan paragrafı Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen camiasından hiç kimsenin kabul etmeyeceğini kaydeden Gündoğdu, şunları söyledi:

“Gaziantep Şubemizce hazırlanan raporda, Allah’ın bize emanet ettiği çocuklarımızı üzen ifadeleri kabul etmemiz asla mümkün değildir. Bu dikkatsizlik ve özensizlikten kaynaklanmış bir hatadır. Yetiştirme yurtlarımızda büyümüş ve milletimize hizmet eden insanımıza yönelik ve hiç birimizin kabul edemeyeceği ifadelerden dolayı Şube yöneticilerimiz özür dilemişlerdir. Konuyla ilgili disiplin sürecinin başlatılması talimatını verdim. Raporda yer alan paragrafa, camiamızdan katılacak hiçbir kimse olamaz.Bu hatayı istismar etmek isteyenler çıkacaktır. Kimse buna itibar etmemelidir. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in Genel Başkanı olarak söylüyorum; yetimin güvenle teslim edileceği örgüt Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen örgütüdür. Kimse, anne babasını seçme ve yaşamasını garanti altına alma hakkına sahip değildir. Yetiştirme yurtlarında yetişen bütün arkadaşlarımızdan, değerlerimiz adına özür diliyor, helallik istiyorum. Onlar bizim kardeşlerimizdir. Biz onların sorunlarını gidermek için üye kazanma adına değil, insanlık adına daha da gayretli olacağız.”



egitimbirsen.org.tr





Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER