YETKİLİ SENDİKA ALAN DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA ÖĞRETMENLERİ YALNIZ BIRAKTI

YETKİLİ SENDİKA EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ SENDİKASI (EĞİTİM BİR SEN) YÖNETMELİĞE BAĞLI ALAN DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA ÖĞRETMENLERİ YALNIZ BIRAKTI VE YALNIZ BIRAKMAYA DEVAM EDİYOR

YETKİLİ SENDİKA ALAN DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA ÖĞRETMENLERİ YALNIZ BIRAKTI

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Sayın Ali Yalçın da diplomaya yönelik alan değişikliği yapan bir öğretmen olarak sayın başkan bizim durumumuzu anlamazsa hiç kimseye derdimizi anlatamayız . Diplomaya yönelik alan değişikliği bekleyen öğretmenler kendi alanında çalışma hakkı gibi doğal hakkın ellerinden alınması gibi bir durumunda eğitim bir senin nasıl bir kazanımdan bahsettiğini düşünmektedir. Biz unutmadık ve unutmayacağız diplomaya yönelik alan değişikliği hakkımız Eğitim Bir Senin yetkili sendika olduğu dönemde elimizden alındı ve bu mağduriyet halen devam ediyor. Diplomaya yönelik alan değişikliği mağduriyeti dünya da hiçbir ülkede örneği olmayan bir mağduriyettir ve şuanda genelde 850 bin üyesi olan yetkili sendikanın bu mağduriyeti çözememesi veya çözmek istememesi çok üzücü bir durumdur.

 

            2015 yılının Türkiyesin de öğretmenler kendi alanında çalışma hakkını istiyorlar ve bu konuda sonuç alıncaya kadar ısrarcı davranarak haklarından vazgeçmeyeceklerdir. Sadece yetkili sendika değil diğer bütün eğitim sendikalarının bu haksızlığa karşı durmalarını ve bu konuda Milli Eğitim Bakanlığına baskı kurması gerektiğini düşünüyoruz.

 

            Eğer diplomaya yönelik alan değişikliği geçen yıl yapılmadığı gibi bu yılda yapılmazsa başta Eğitim Bir Sen olmak üzere birçok sendika üye kaybedecektir en fazla üyeyi ise Eğitim Bir Sen kaybedecektir. Çünkü diplomaya yönelik alan değişkliği bekleyen öğretmenler kendi alanında çalışma gibi çok önemli bir haklarının elinden alınması durumunda sendikaların ne işe yaradığını sorgulamaya başladılar.

 

            Diplomaya yönelik alan değişikliği bekleyen öğretmenler geçen yılda Eğitim Bir Senin kendilerini yalnız bıraktığını diplomaya yönelik alan değişikliği yapılmadığında Eğitim Bir Sen yetkililerinin alan değişikliği yapılmaması yanlış diye Twit atmalarının bu yıl onları sakinleştirmeyeceğini ve alan değişikliği diplomaya yönelik yapılmazsa sendikalarından istifa etmeyi düşünüyorlar. 

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER