YÖK BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜK

AÖF ÖĞRENCİLERİNİN SORUNLARI AÖF SÖZCÜSÜ TARAFINDAN YÖK BAŞKANINA İLETİLDİ

YÖK BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜK

AÖF Öğrencilerinin bütünleme sorunları 10.07.2013 tarihinde, MHP Milletvekili Prof.Dr. Özcan YENİÇERİ,  Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin YOKUŞ, AÖF Öğrenci Temsilcisi Elif ERDEN’ den oluşan bir heyetle YÖK Başkanı Sn. Gökhan ÇETİNSAYA’ya makamında iletildi.
 
Toplantıda;
 
Prof. Dr. Özcan YENİÇERİ; Türkiye’de uygulanan sistemler mağdurlar ordusu yaratmaktadır. Açık öğretimin yeni sisteminin oturmadığını ve yeni mağdurlar ordusu yarattığını ve bu mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini. Masa başında alınan kararların, insanların hayatlarını ve emeklerini boşa çıkardığını. Bu tip uygulamalarda daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Öğrencilere tanınan muafiyet hakkının tekrar iadesi ve her üniversite de uygulanan bütünleme sınav hakkının AÖF’lilere de uygulanmasının en tabi hak olduğunu belirterek, bu sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi.
 
Genel Başkan Fahrettin YOKUŞ; Birçok memurun da bütünleme sınavı yapılmadığı için mağdur olduğunu, hem okuyan hem çalışan bu arkadaşlarımız için ceza değil, ödül verilmesi gerektiğini dile getirdi. Ülke şartlarında okumak ve çalışmak oldukça zor. Bir memurun yükselme sınavına girebilmesinin ilk şartı yüksekokul mezunu olmaktır. Kamu kurumları içerisinde 2 yılda bir yükselme sınavı açan kurumlar olduğu gibi 5, hatta 10 yılda bir yükselme sınavı açan kurumlar da var. Bu nedenledir ki bütünleme sınavının kaldırılması memurlarımızın yükselme sınavlarına katılmasına engel olmaktadır. Bu mağduriyetin giderilmesi için diğer üniversitelerde olduğu gibi  AÖF öğrencilerinin de eşit haklara sahip olması, eşit sınav hakları kullanmaları gerekmektedir.  
 
AÖF Öğrenci Temsilcisi ELİF ERDEN; Sosyal Medya üzerinden yapılan anketleri, Türkiye Genelinden gönderilen yaklaşık 600 dilekçeyi, okulun, kitapları zamanında basmadığına yönelik basında yayımlanan haberleri, öğrenci temsilcisi olarak eylemlerde okuduğu basın açıklama metinlerini,  YÖK Başkanı Sn. Gökhan ÇETİNSAYA’ya takdim etti. Konuşmasında “Binlerce açık öğretim örgencisi mağdur durumdadır. Bütünleme sınavı her üniversitede yapılırken eşitsiz ve adalete aykırı olarak bizlerin bu hakkının alınması kabul edilebilir gibi değildir. Kitapların basılmayışı bir çok öğrenciyi mağdur etmiştir. Her ne kadar internet ortamında bu kitaplara ulaşabilsek de ulaşamayan çoğunluğu da görmemiz gerekmektedir. Benim evimde internet olması her arkadaşımın evinde olduğu anlamına gelmez. Mağdur öğrenciler arasında sağlık problemleri hat safhada olan, doğuda töreden kaçan, maddi durumları çok kötü olan insanlar var. Hatta ülkemizde yaşanan gezi parkı olayları nedeniyle sınava giremeyen polis memuru arkadaşlarımızın da hakları kaybolmuştur. Geleceğini bu okula bağlayan insanların bir yıl kaybetme lüksü yok. Bu mağduriyetleri dile getirmek adına öğrencilerden gelen her yazıyı her sözü kitap olarak derleyip size sunmayı düşünüyorum. Aylardır bu uğurda ettiğimiz mücadelenin meyvelerini toplayamadık. Son sınıflara tek ders sınavı yapılacağının duyurdunuz. Ancak 2-3 dersi olan ve diğer sınıftaki arkadaşlarım bu karara çok üzüldüler. Sınavın yapılabildiği bir sistemde bütünlemenin de yapılması gerekiyor. Geçen yıl her üniversitenin tüm öğrencilerine bütünleme sınavı müjdesi verdiniz ancak okul bu kararı uygulamadı. Öncelikle sizden bize baba gibi olup, ardından YÖK Başkanı olarak yanımızda olmanızı, hiç olmazsa bu sene okul hatalarının cezasını bizlere çektirmeyin. Tek ders sınavı sadece 11 ilde yapılıyor. Şayet  maliyeti bu kadar yüksekse bütünleme sınavı sınıf ayrımı gözetmeksizin her arkadaşımıza tek ders sınavı gibi  11 ilde yapılsın. Emin olun tüm öğrenci arkadaşlarımız bir yıllarını kaybetmemek için gerekirse tüm imkanlarını zorlayarak sınava katılacaklardır. Bununla beraber muafiyetle ilgili ikinci üniversitelerini okuyan arkadaşlarımıza da eşit davranılmadı. Kimi öğrenciler YÖK’ün 4 temel dersinden muaf tutulurken, kimi öğrenciler muaf tutulmadı. Bu nedenle size örnek bir transkript getirdim.”dedi.
 
Bunun üzerine YÖK Başkanı muafiyet ile ilgili yapılan uygulama hakkında bilgisi olmadığını bu konunun üzerinde özellikle duracağını ve araştıracağını dile getirdi. Bütünleme konusunda ise tüm nezaketi ve samimiyeti ile bizleri dinleyerek tek başına karar veremeyeceğini YÖK ve AÖF kuruluna bu taleplerimizi ileteceğini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER