YOLSUZLUKLA DA YAĞCILIKLA DA MÜCADELE EDİLMELİDİR'

Memur-Sen ve Bem-Bir-Sen'in ortaklaşa gerçekleştirdiği "Şehir ve Medeniyet Buluşmaları" programı ATO Congresium' da gerçekleştirildi.

YOLSUZLUKLA DA YAĞCILIKLA DA MÜCADELE EDİLMELİDİR'
Programa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ile Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendika başkanları katıldı.  

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, çalışmalarından dolayı Memur-Sen’e teşekkür etti, Ankara için gelecek dönemde yapmayı planladığı projeleri anlattı.

 

Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise, “Biz her türlü vesayete karşıyız. Biz ortak kazanımlarımıza sahip çıkmak zorundayız. Bugün kamuda başörtü özgürlüğü bayramı yapıyorsak bunun mimarı 12 milyon 300 bin imzayla ‘Memur-Sen’dir” diye konuştu. Gündoğdu’nun konuşması sıklıkla alkışlarla kesildi.

 

“YOLSUZLUKLA DA YAĞCILIKLA DA MÜCADELE EDİLMELİDİR”

Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Bugün burada sosyal belediyeciliğin marka ismi Ankara Büyükşehir Belediyesi ile sosyal sendikalcılığın model ismi Bem-Bir-Sen’imizin ortak ev sahipliğinde buluştuk, bir araya geldik. Bugün ülkenin en büyük gündemi dün gezizekalıların başlattığı gezi olaylarının daha büyük yansıması olan küresel operasyondur.  Altını çizerek söylüyorum; yolsuzluk iddialarının sonuna kadar üzerine gidilmelidir. İktidarın 3 Y sloganı var. 'Yolsuzluk, Yoksulluk ve Yasaklarla mücadele. 3 Y formülü… Bende bir çağrıda bulunuyorum; 4. ‘Y’ yi yani yağcılıkla mücadeleyi hayata geçirin. Geçirin ki bugün Hakan Fidan’ı İrancı gösterenlerin, İran devletinin kendisine yakın gördüğü katil Esed’e değil, onun karşısındakilere yardım götürürken TIR’ları durduranlar bu iktidara yağ çekerek göreve gelmiş insanlardır. Öyleyse yolsuzlukla da yağcılıkla da mücadele edilmelidir” dedi.

 

”HERKES VEBALDEN UZAK DURMALI”

Küresel operasyonun karşısında dik duran ‘Memur-Sen’lilerin hedef alındığını vurgulayan Başkan Gündoğdu, “17 Aralık Küresel Operasyonun ‘Siyonistlerin Projesi’ olduğunu söylediğimiz için hedef alınıyoruz. Türkiye’yi değersizleştirmek isteyenlerin Başbakan Erdoğan’ı hedef almalarını eleştirdiğimiz için hakkımızda iftiralar atılıyor. Dün nasıl ki bir kesime KPSS sınavından dolayı yargısız infaz yapılıp ‘hırsız’ ilan edildiklerinde; ‘bunun üzerine gidilmelidir’ derken ne kadar samimiysek şimdi de aynı şekilde samimiyiz. Masumiyet karinesine önem veriyor, kul hakkına göz dikenlere haddini bildirilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Ancak kayıt dışı siyaset ile 1948 yılından beri dünya’ya kan kusturan terörist İsrail’in Mavi Marmara gemisi ile düştüğü rezil durumdan kurtulmasına destek olacak planlarda bir cemaatin, Müslüman’ın ismi geçiyorsa bu vebaldir. Herkesi bu vebalden uzak durmaya davet ediyoruz.  Kendi ülkesini kötü konuma düşürmeyi göze alarak, ideolojisinden memnun olmadığı siyasi anlayışı değersizleştirmek için vatanına ihanet edenleri görmezden gelemeyiz. Biz her türlü vesayete karşıyız. Biz ortak kazanımlarımıza sahip çıkmak zorundayız. İşte başörtüsü özgürlüğü…  Bugün kamuda başörtü özgürlüğü bayramı yapıyorsak bunun mimarı 12 milyon 300 bin imzayla ‘Memur-Sen’dir” diye konuştu.

 

MEMUR-SEN HUKUKSUZLUĞA İZİN VERMEYECEK

 “Çözüm Sürecinin en önemli paydasıyız” diyen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Eşit yurttaşlık, öteki oluşturmayan devlet, ayrımcılığa son veren anlayış bu milletin kazanımıdır. Buna da asla müdahale ettirmeyeceğiz. Derin devletin milletinden yüzde 58 ‘evet’ ile milletin devletine geçiş, büyük Türkiye ideali ve dünyanın tüm mazlumlarına sahip çıkmak da ortak kazanımlarımızdandır. Çok değil bir hafta önce ‘Sana ihtiyacım var’ diyen Suriyeli yavrumuz için 600 bin TL bağış yaparak kampanyaya tekrar start verdik. Eğer ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar başarıya ulaşırsa, demokrasiden, sendika ya da partiden söz etmek mümkün değildir. Türkiye’nin Mısır ya da Suriye yapılmasına izin vermeliyiz. Mursi’nin önünü kesen Siyonistleri ve onların işbirlikçilerini tanıyoruz. Milletin seçtiklerine kayıt dışı siyasetle, illegal yaklaşımlarla, terörist İsrail devletini memnun edecek projelerle çıkılmak isteniyorsa, bunun karşısında Memur-Sen ve millet olacaktır. Artık sendikaların 28 Şubat sürecinde olduğu gibi beşli çetelerin içerisinde yer alması ve terör örgütlerine ev sahipliği yapma dönemi bitmiştir, Memur-Sen buna asla izin vermeyecektir.

 

“BU MİLLETE TUZAK KURANLARIN KARŞISINDA OLACAĞIZ”

"Dün olduğu gibi bugün de asıl hedef Türkiye’dir" diyen Gündoğdu, "Doğrudan bu söylenememektedir. Başbakanımız hedef alınarak hayata geçirilmek istenen bu oyunu çok iyi biliyoruz. Bu millete tuzak kuranların karşısında olacağız. 17 Aralık’la birlikte ortaya çıkan “Büyük Türkiye” hedefini akamete uğratmaya dönük sivil vesayet çabası ve paralel devlet yapılanması, milleti ve devleti demokratikleşme, özgürleşme yolculuğundan döndürmemelidir” dedi.

 

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay da konuşmasında milli iradeye ve sendikal haklara vurgu yaptı.

 

Çok sayıda sendika üyesinin katıldığı programda, kum resmi ve Seymen gösterilerine yer verildi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, programın sonunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e plaket verdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER