Yöneticilik Sınavı Başvurusu Onaylanmayanlar İçin Önemli Duyuru

Müdürlük, Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı sınavları için ücretini yatırıp, bireysel başvurusunu yaptığı halde kurum onayı yapılmadığından, sınava giremeyecek olan yönetici ve öğretmenlerimizin mağdur edilmemesi için Bakanlığın harekete geçmesini istemiştik.

Yöneticilik Sınavı Başvurusu Onaylanmayanlar İçin Önemli Duyuru

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, sınava başvurduğu halde okul müdürlükleri ya da il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince sehven onaylanmayan adayların, “Genel Müdürlüğümüze hitaben ‘Adayın Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı, Müdür Baş Yardımcılığı veya Müdürlük Sınavına Girmesinde Sakınca Yoktur’ ibareli resmi yazının bir suretini göndermeleri, bir suretinin de adaya verilmesi kaydıyla, bu adayların tercih ettikleri illerin birinde sınav yapılan okul/okulların yedek salonlarında, yedek sınav evrakı kullandırılarak sınava alınmalarının sağlanacağını” açıkladı.

 

Genel Müdürlüğün yazısında, “Konunun ilgili tüm birimlere çok acil olarak duyurulması ve adayın bağlı olduğu il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinden aldıkları resmi yazı ile birlikte, sınav yapılacak 21 il milli eğitim müdürlüklerine başvurmaları durumunda, gerekli sınav güvenliği sağlanarak sınava alınmaları gerekmektedir” denildi.

 

1-2 Ekim 2011 tarihlerinde yapılacak olan yöneticilik sınavları için başvuru ücretlerini yatıran, bireysel başvurusunu yapan fakat kurum-ilçe ve il milli eğitim müdürlükleri tarafından elektronik ortamda onay işlemleri yapılmadığı için sınava giremeyecek olan 1000 civarında eğitimci için Milli Eğitim Bakanlığı’na yazı göndermiştik.

 

Yazımızda, “Sınava müracaat ücretini yatıran ve elektronik ortamda bireysel başvurusunu yapan personelin, kurumlar tarafından sehven müracaatlarının onaylanmamasında herhangi bir sorumlulukları olmadığını düşünüyoruz. Yasal haklarını aramaları, sınav tarihinin geçmesi halinde bir anlam ifade etmeyecektir. Bireysel sorumluluğunu yerine getirmiş fakat kurum sorumluluğunda olan işlemlerin yerine getirilememesinden dolayı mağdur olan adayların sınav tarihinden önce gerekli adımlar atıldığı takdirde, mağduriyetlerinin önüne geçilmesinin mümkün olacağını düşünüyoruz” ifadelerine yer vermiştik.

 




Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER