ZARARSIZ SONUNDA GÖREVDEN ALINDI

ZARARSIZ SONUNDA GÖREVDEN ALINDI

ZARARSIZ SONUNDA GÖREVDEN ALINDI
Geldiği günden bu yana eğitim çalışanları adına bir adımına, bir başarısına şahit olmadığımız MEB Müsteşarı M. Emin ZARARSIZ sonunda görevden alındı.

Türk Eğitim Sen olarak Mehmet Emin Zararsız’a emekleri için teşekkür edemiyoruz. Hatta Nabi Avcı göreve geldiği günden bu yana, hem Sayın Bakanı ziyaretimizde, hem de çeşitli sebeplerle yaptığımız açıklamalarda Mehmet Emin Zararsız’ın bir an önce görevden alınmasını istemiştik.

Mehmet Emin Zararsız ile Türk Eğitim Sen olarak şahsi veya kurumsal bir problemimiz olmamıştır. Kendisi ile atandığında bir görüşmemiz olmuş, ancak yaklaşımlarının olumsuz olması sebebiyle bir daha görüşme yapma gereği duymamıştık. Türk Eğitim Sen olarak, daha önce de açıkladığımız üzere Milli Eğitim Bakanlarına ve Bakanlık bürokratlarına yaklaşımımız, onların eğitim çalışanlarına olumlu ya da olumsuz bakış açısı ile ilgilidir demiştik. Dolayısıyla Mehmet Emin Zararsız’a bakış açımız da bu yönde olmuş ve eğitim çalışanlarına hiç de olumlu yaklaşmayan Mehmet Emin Zararsız’a biz de olumlu yaklaşma gereği duymamıştık.

Mehmet Emin Zararsız’ın tek başına görevden alınması yeterli olmayacaktır.Başarısızlığı defalarca tescillenmiş olan İnsan Kaynakları Müdürü Hikmet Çolak’da bir an önce görevden alınmalıdır. Eğitim çalışanları ile olumlu bir iletişimi bugüne kadar kuramayan Hikmet Çolak’ın, bu görevde daha fazla kalmasının bir fayda sağlamayacağı artık görülmelidir.

Umut ederiz ki yeni müsteşar; insan haklarına saygılı, insana saygılı bir yönetim anlayışı ile görev yapar. Aksi takdirde Milli Eğitim Bakanlığı'na huzur gelmesi mümkün değildir.

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ
Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER