ZORAKİ ALAN DEĞİŞTİRENLERE DÖNÜŞ HAKKI VERİLMELİDİR

ZORAKİ ALAN DEĞİŞTİRENLERE DÖNÜŞ HAKKI VERİLMELİDİR
Milli Eğitim Bakanlığınca; 13.08.2012-27.08.2012 tarihleri arasında iller arası özür grubu yer değiştirme işlemleri yapılmıştır. Bakanlıkça özür durumuna bağlı yer değiştirmeler kapsamında yıllardır yapılan il ve ilçe emri uygulamasıkaldırılmış ve özür durumuna bağlı yer değiştirmeler yine yılda iki defa yapılırken sadece yaz döneminde yapılması durumu söz konusu olmuştur. Birçok öğretmen özür durumuna bağlı yer değiştirmelerde özrünün bulunduğu yerde açık norm kadro olmadığı gerekçesi ile yer değiştirememiştir. Üstüne bir de özür durumu atamalarının yılda teke indirilmesi bu durumda olan öğretmenlerin istemeyerek de olsa eğitimlerini almadıkları alanlara alan değiştirmek zorunda kalmasına sebep olmuştur.
Yine bilindiği gibi 4+4+4 eğitim sistemine içinde bulunduğumuz öğretim yılında geçilmiş, yeni sistem çerçevesinde 5 yıllık ilkokul eğitimi 4 yıla indirilmiş ve sendikamızın bu konudaki uyarıları dikkate alınmadan yapılan bu değişiklikle beraber binlerce sınıf öğretmeni norm kadro fazlası duruma düşmüştür. Bu nedenle norm fazlası olan sınıf öğretmenleri mağdur olmamak için bakanlıkça il içi alan değişikliği yapmak isteyenlere 21.09.2012-28.09 2012 tarihleri arasında zorunluluktan il içi alan değişikliği yapmak durumunda kalmıştır.
Gelinen noktada binlerce öğretmen ya özürlerini giderebilmek adına ya da mağdur olmamak adına istemeden alan değiştirmiştir. Zorunluluk neticesi alan değiştiren bu öğretmenlerimiz geçtikleri alanda büyük sıkıntılar yaşamakta ve yaşadıklarısıkıntıları sendikamıza iletmektedirler. Alan değiştiren öğretmenlerimizin bir kısmı mutsuz ve bir öğretmen olarak öğrencilerine yeteri kadar yararlıolamayacaklarına inanmış bir durumdadır.
Talim Terbiye Kurulu kararında yer alamayan hususları bir TTK. görüşü ile düzenleyen Milli Eğitim Bakanlığıhem bireysel hem de pedagojik olarak yaşanılan sıkıntıları göz önünde bulundurarak yeniden bir düzenleme yapmalıdır.
Bu nedenlerle; Türk Eğitim-Sen olarak 2012 yılı il içi ve özür durumuna bağlı iller arası alan değişikliğiyapan yan alanına alan değiştiren ve zorunlu olarak memurluğageçen öğretmenlerimizden isteyenlerin eski alanlarına dönebilmesi için gerekli çalışmaların yapılması hususunda Bakanlığa yazılı başvuruda bulunduk.

ilgili yazımız için: tıklayınız
Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
irfan kilit
irfan kilit - 11 yıl Önce

bende alan değişikliği yapmadığım için pişman olanlardanım.alan değişikliği yapıpta pişman olan ve yapmayıpta pişman olanlar için yeniden alan değişikliği yapılmalıdır.

mehmet
mehmet - 11 yıl Önce

alan değişikliği yapıpta pişman olan varsa geri dönüş hakkı verilmelidir.yapamayanlarada acilen alana geçme hakkı verilmelidir.mağduriyetler giderilmelidir.

SIRADAKİ HABER