Antalya'da Spor Tesisleri, Yeni Tip Koronavirüs Kovid-19 Sonrasına Hazırlanıyor

Dört mevsim spor yapılmasına elverişli iklim koşullarına sahip ve coğrafi zenginlikleriyle alternatif faaliyetlere uygun Antalya'da, 185'i kamu kurumlarına, 749'u özel sektöre ait 934 spor tesisi, Kovid-19 salgın sebiyle sessizliğe büründü.

Antalya'da Spor Tesisleri, Yeni Tip Koronavirüs Kovid-19 Sonrasına Hazırlanıyor

Turizmin başkenti olarak tabir edilen kentte, eski günlerini arayan modern, kaliteli tesislerin birçoğu, Kovid-19 sonrası dönem için tadilata ve bakıma alındı.

Hacıcaferoğlu: Tesislerimiz öksüz kaldı

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Hacıcaferoğlu, yapmış olduğu açıklamada, kentin birçok unsuru içinde barındıran eşsiz destinasyonlardan biri olduğunu söyledi.

Kovid-19 salgın dolayısıyla bütün planların tekrardan yapıldığını söyleyen Hacıcaferoğlu, birçok ulusal ve uluslararası organizasyonun ertelendiğini yada iptal edildiğini dile getirdi.

Güçlü bir altyapıya sahip Antalya'da bine yakın tesis olduğunu söyleyen Hacıcaferoğlu, "500'ün üzerinde tenis kortumuz, 200'ün üzerinde futbol sahamız mevcut.

Tesis anlamında zengin bir iliz. Tabiri caizse tesislerimiz öksüz kaldı. O tesisler sporcularla ve seyircilerle çok güzel oluyor. İnşallah en kısa zamanda koronavirüs riski biter ve gençlerimizi, sporcularımızı tekrardan tesislerimizde ağırlarız.

Bundan sonraki dönemde tesislerimiz tekrar sporcularımız ve seyircilerimizle cıvıl cıvıl hale gelir. Bu zamandan en çok etkilenen illerden biri Antalya oldu. Şu an tesislerimizi kullanamıyoruz ama dönüşün çok daha muhteşem, güçlü olması için bakım ve tadilat çalışmalarını yapıyoruz.

Hacıcaferoğlu, "evde kal, hareketsiz kalma" sloganıyla antrenman programı hazırlanan gençlerle bağlarını koparmadıklarını, sporcuların dijital ortamda önemli çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER