Arda Güler Real Madrid'de: Sözleşmede dikkat çeken detay

İspanya'nın dev ekibi Real Madrid, Arda Güler'i kadrosuna kattığını açıkladı. İspanyol devi, 18 yaşındaki futbolcu ile altı yıllık sözleşme imzalandığını kaydederken Fenerbahçe ise Güler'in 20 milyon avro bonservis ve performansa bağlı olarak azami 10 milyon avro bedel karşılığında Real Madrid'e transfer olduğunu açıkladı. Güler bu imzanın ardından Madrid ekibinde görev alan dördüncü Türk olacak.

Arda Güler Real Madrid'de: Sözleşmede dikkat çeken detay

Dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan Real Madrid, Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Arda Güler ile mutlu sona yaklaştıklarını duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada milli oyuncu ile altı yıllık sözleşme yapıldığı kaydedildi. İspanyol ekibinden ‘Hoş geldin Arda’ başlıklı bir paylaşım gerçekleşti.

Yarın sabah saatlerinde sağlık kontrollerinden geçecek olan Arda Güler için yarın TSİ 13.00’te imza töreni düzenlenecek.

FENERBAHÇE'DEN VEDA MESAJI

Fenarbahçe'nin resmi Twitter hesabından "Yolun açık, şansın bol olsun Arda Güler" mesajı yayımlanırken, uzun bir veda metni yazıldı. Bu arada Fenerbahçe de transferle ilgili ayrıntıları Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

İŞTE DETAYLAR

Bildirime göre transferde Fenerbahçe 20 milyon euro bonservis bedeli: 10 milyon euro bonus ve sonraki satıştan % 20 pay alacak.

Fenerbahçe'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Futbol A Takımı oyuncularımızdan Arda Güler'in, İspanya'nın Real Madrid CF kulübüne transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır."

İkinci KAP bildirisinde ise, "Profesyonel Futbolcumuz Arda Güler'in İspanyol Kulübü Real Madrid CF'e, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 20.000.000 Avro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri Real Madrid CF tarafından ödenecektir.

Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına bağlı olarak Real Madrid CF tarafından, Kulübümüze azami 10.000.000 Avro bonus bedeli ödenecektir.

Ayrıca, Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; Real Madrid CF'in elde edeceği transfer bedelinin %20'si sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödenecektir."

ARDA DA KANARYA'YA VEDA ETTİ

Genç oyuncu, sosyal medya hesabı Twitter'dan bir veda mesajı yayımladı.

Kulübüne veda eden Güler'in açıklaması şu şekilde:

"Hayatımın en güzel günlerini yaşadığım Fenerbahçe’ye veda zamanı.. Hayalini kurduğum çubukluyu ilk kez giydiğim anı, 10 numaralı formanın gururunu, muhteşem Fenerbahçe taraftarını ve ayak bastığım her yerde karşılaştığım muhteşem desteği hiçbir zaman unutmayacağım.

Veda etmek zor ama bana inananları daha fazla gururlandırmak, vazgeçmek üzere olan herkese ümit olabilmek ve Türk gençlerinin istediklerinde her şeyi başarabileceğini kanıtlayabilmek için bu kararı almam gerekiyordu.

Bugün olduğum kişi olmama yardımcı olan herkese sonsuz teşekkür ederim. Bana milli takım kapısını açan, bir hayali yaşatan, hep güzel anılarla hatırlayacağım canım Fenerbahçem her zaman kalbimde olacaksın. İyi ki Fenerbahçe."

REAL MADRİD'DEKİ DÖRDÜNCÜ TÜRK

İspanya'ya giden Güler, bu şekilde Madrid ekibinde oynayacak olan dördüncü Türk oyuncu olacak. Daha önce Mesut Özil, Hamit Altıntop ve Nuri Şahin, eflatun-beyazlı formayı terletmişti.

Karar Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2023, 22:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER