Avrupa Şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımı Yurda Döndü

Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası finalinde İspanya'yı 6-0 yenerek üst üste ikinci kez kupayı alan Ampute Futbol Milli Takımı, coşkulu törenle karşılandı.

Avrupa Şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımı Yurda Döndü

Avrupa  Şampiyonası finalinde İspanya'yı 6-0 yenerek üst üste ikinci kez kupayı alan Ampute Futbol Milli Takımı yurda döndü.

Polonya'dan kalkan uçakla İstanbul Havalimanı'na gelen milli takım kafilesine, burada coşkulu karşılama yapıldı.

Çok sayıda basın mensubu, yetkililer ve sporcu ailelerinin yanı sıra yüzlerce kişi havalimanında karşılama için hazır bulundu.

THY'den anonsla tebrik

Yurda dönüş yolunda 2. Pilot Selahattin Yılmaz, yaptığı asonsla uçakta bulunan milli takım teknik heyetini ve futbolcuları "Hoş geldiniz" diyerek selamladı. 

Uçuş hakkında bilgi veren Yılmaz, anonsunda, "Varşova'dan Avrupa Şampiyonluğu'yla dönen değerli hocamız Osman Çakmak'ı ve tüm takımımızı kutluyorum. Sizlerin başarılarını tüm Türkiye paylaşıyor. Uçuş ekibi olarak milletimiz adına güzel mücadeleniz ve kazandığınız şampiyonluk için sizleri tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim. Tekrar uçuşta görüşmek üzere, iyi uçuşlar." ifadelerini kullandı.

Uçak içerisinde kaydedilen görüntülerde, milli takım teknik heyeti ve futbolcuların bu anonsa alkışlarla karşılık verdiği yer aldı.

İstanbul Havalimanı'nda açıklamada bulunan teknik direktör Osman Çakmak, karşılaştıkları tüm rakiplerini farklı skorlarla mağlup ettiklerini hatırlattı.

Çok mutlu olduklarını belirten Çakmak, "Normalde antrenmanlarda 1 saat, 45 dakika gibi çalışıyoruz. Bundan sonra 2 saat çalışıp 10 değil 15 atacağız. Hedefimizi yükselteceğiz. Her şey bizim elimizde." ifadelerini kullandı.

Turnuvanın gol kralı ve en iyi oyuncusu seçilen Ömer Güleryüz ise "2017'de de ilk golü ben atmıştım. Osman hocam o zaman takım kaptanıydı, aynı odada kalıyorduk. Çıkarken demiştim acaba bize nasip olur mu diye. İnşallah demişti. Bu finalde Allah bana 3 gol atmayı nasip etti. İnşallah böyle devam edeceğiz. Başta Osman hocam olmak üzere herkese teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun tek ana sponsoru Turkcell, üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımı'na 1 milyon liralık başarı ödülü verdi.

İstanbul Havalimanı İşletmesi (İGA) tarafından milli takımın bulunduğu uçak, pistte Türk bayraklarıyla donatılan itfaiye ve havalimanı araçlarıyla konvoy halinde körük bölümüne kadar özel merasimle karşılanarak kara bölümüne alındı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER