Beşiktaş taraftarı bu haberi bekliyor!

Valerien Ismael yerine ya Şenol Güneş ya da Sergen Yalçın...

Beşiktaş taraftarı bu haberi bekliyor!

Son dakika haberleri: Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Atakaş Hatayspor'a konuk olan ve 1-0 öne geçtiği karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrılan Beşiktaş'ta teknik direktör Valerien Ismael, taraftarlar ve kamuoyu tarafından eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Son 6 maçta 1 galibiyet alabilen siyah - beyazlıların Fransız çalıştırıcısı için Beşiktaşlı futbolseverlerden istifa talebi gelirken sıcak bir gelişme yaşandı. Şenol Güneş ya da Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'a geri dönme ihtimalinin olduğu öne sürüldü.

Son dakika haberleri: Henüz 1. dakikada 1-0 öne geçtiği Hatayspor deplasmanında 2-1 mağlup olmaktan kurtulamayan Beşiktaş'ta, teknik direktör Valerien Ismael'in kredisi azalmaya devam ediyor. Taraftarın büyük çoğunluğunun haftalardır karşı olduğu ve gönderilmesini istediği Fransız çalıştırıcıya her koşulda destek çıkan başkan Ahmet Nur Çebi'nin de bu sonuçların ardından desteğe ne kadar devam edeceği merakla beklenen bir gelişme halini aldı.

VALERIEN ISMAEL YERİNE GÜNEŞ YA DA YALÇIN

PERFORMANSI KÖTÜ

Geçen sezonun sonuna doğru geldiği Beşiktaş'ın başında 19 resmi maça çıkan Ismael; 8 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 mağlubiyetle siyah beyazlıların kötü bir performans göstermesine engel olamadı.

KREDİSİ AZALDI

Bu 18 karşılaşmada 2 kez Fenerbahçe, 2 kez de Trabzonspor'la karşılaşan Beşiktaş 4 maçı da berabere bitirirken, 1 kez de Başakşehir'e yenildi. Tecrübeli teknik adamın kredisini oldukça azaltan bir başka istatistik de ligdeki son 6 maçta sadece 1 galibiyet alabilmesi oldu.

Siyah-beyazlılar ligdeki son 6 maçta; 2 mağlubiyet, 1 galibiyet, 3 beraberlik aldı. Beşiktaş ayrıca 8 maç süren deplasman yenilmezliğini de Hatay mağlubiyetiyle kaybetti. İşte Valerien Isamel'in Beşiktaş'a geldiğinden bu yana yaptıkları ve yaşanan süreç:

3-4-3 OYNATACAĞINI SÖYLEDİ AMA...

Gelir gelmez kesinlikle 3-4-3 oynatacağını ve geçmişte çalıştırdığı takımları 150 maç bu sistemle oynattığını açıkladı. Lig bitinceye kadar da 3-4-3 oynattı.

STOPER EKSİKLİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Yeni sezon planlamasını yaparken tüm transferler 3-4-3'e göre yapıldı ve yaklaşık 45 gün sadece 3-4-3 formasyonu çalışıldı. Ancak; transferlerden sonra stoper eksikliği kendini çok net belli etti.

BİR DAHA DÖNMEDİ

Futbolla ilgili herkes, Beşiktaş'ın yeni sezonda 3-4-3 oynamasını bekleyip, tartışmalarını bunun üstüne yaparken, ligin başlamasına 6 gün kala bir anda her şeyden vazgeçip Sampdoria hazırlık maçıyla 4'lü sisteme geçiş yaptı ve bir daha 3-4-3'e dönmedi.

TARAFTAR ETKİSİ

Fransız teknik adamın bu çok ani karar değişikliğinde, hazırlık maçlarında oynanan futboldan hiç de memnun olmayan ve sosyal medya vasıtasıyla kendisini sürekli eleştiren taraftarların çok etkili olduğu iddiaları azımsanmayacak seviyedeydi.

TARAFTAR İLE İLK KOPMA

Beşiktaş, oyun gücü olarak lige iyi başlasa da, ikinci haftada 3-0 öne geçilen ve 3-3 bitirilen Alanyaspor maçı taraftarda adeta bir patlamaya yol açtı. Bu maçta takımın 10 kişi kalmasına rağmen taraftarın tüm algısı takımın 60-65 dakika tamamen defansa çekilmesi üzerineydi ve hoca ile taraftar arasındaki ilk kopma resmen başladı.

AÇIKLAMALAR HEP AYNIYDI

Beşiktaş'tan puan alan takımların oyun düşüncesi ve puan aldıktan sonraki açıklamaları hep aynı yöndeydi ve bu açıklamaların sahadaki karşı uygulamalarına bir çözüm üretemedi. Bu açıklama 'Beşiktaş'ın 60 veya 70'den sonra oyundan düşeceğini biliyorduk ve planımızı buna göre yaptık' açıklamalarıydı.

OYUNU OKUYAMADI

Oyunu yeterli seviyede okuyamaması ve yaptığı değişiklikler hep eleştiri konusu oldu. Hatayspor maçında da devrenin bitiminde Muleka'yı oyundan çıkarması, Josef'i çok fazla oyunda tutması işaret edilen yanlışlardandı.

İKİ SENARYO

Sonuç olarak Valerien Ismael ile ilgili en çok dile getirilen iki senaryo ise Dünya Kupası arası ile ilgili...

İLK SEÇENEK

Bu senaryoda 1. seçenek; kalan 3 maç ve kupa maçının kazanılıp, 40 günlük araya mümkün olduğunca zirvede girmek, teknik direktörün, başkanın ve sportif direktör Ceyhun Kazancı'nın en büyük beklentisi...

İKİNCİ YOL

İkinci seçenek ise 3 maçta kaybedilecek olası her puanın, Valerien Ismael'in Beşiktaş kariyerini bitirmeye yaklaştıracak puanlar olacağı... (DHA)

GÜNEŞ YA DA YALÇIN

Öte yandan NTV Spor'un haberine göre ise Beşiktaş'ta Ismael ile yolların ayrılması durumunda iki hoca adayı öne çıkıyor; Sergen Yalçın ve Şenol Güneş!

İKİSİ DE SERBEST

Siyah - beyazlıların son 3 şampiyonluğunda imzası olan iki teknik adam da serbest durumda.

ANLAŞMA ZEMİNİ HAZIRLANABİLİR

Beşiktaş, Valerien Ismael ile yollarını ayırması halinde Şenol Güneş veya Sergen Yalçın ile anlaşma sağlayabilir.

MYNET

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER