Bursaspor karşılaşmasında Amedspor'a saldırılar: Soylu'dan 'soruşturma' açıklaması

Bursaspor’la çıkacağı karşılaşma öncesinde Amedspor’a saldırı gerçekleştirildi. Sahaya çıkan oyuncular saldırıya uğrarken tribünlerde ‘Yeşil’ ve ‘beyaz toros’ pankartları açıldı, sahaya bıçak ve kurşun atıldı. İçişleri Bakanı Soylu, yaptığı açıklamada olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Ancak bu açıklamanın ardından da takım oyuncuları bir kez daha saldırıya uğradı.

Bursaspor karşılaşmasında Amedspor'a saldırılar: Soylu'dan 'soruşturma' açıklaması

Bugünkü karşılaşma öncesinde ‘ırkçı provoskasyon’a maruz kaldığını açıklayan Amedspor’un futbolcuları, Bursaspor’la maça çıkmadan 1 saat önce sahada saldırıya uğradı. Saldırı maç esnasında ve sonrasında da devam etti.

TFF 2. Lig Beyaz Grup 23'üncü haftasında Bursaspor ile Amedspor'un bugün 14.00'te başlayacak karşılaşma öncesi sahada saldırı yaşandı.

Bursaspor taraftarları, tribünlerde ‘beyaz toros’ ve ‘Yeşil’ kod adlı eski MİT’çi Mahmut Yıldırım’ın bulunduğu pankartlar açtı.

Amedsporlu futbolcular, zemini incelemek için sahaya çıktığında, tribünlerdeki Bursaspor taraftarları sloganlar atmaya başladı. Sahaya çıkan Bursasporlu oyuncuların Amedsporlu oyuncuların üzerine yürüdüğü görüldü. Saldırıyı çevik kuvvet polisleri ayırmaya çalıştı. Olay sonrası her iki takımın oyuncuları soyunma odasına geri döndü. Amedsporlu futbolcuların soyunma odasına girişi sırasında tribünlerden pet şişe ve fişekler atıldı.

Amedspor'un resmi sosyal medya hesaplarından maç öncesinde sahanın ve tribünlerin karıştığı görüntüler paylaşıldı. Paylaşımda "Bursa'da futbol ekibimizin sahaya çıktığı sırada Bursaspor oyuncuları tarafından ekibimize yapılan saldırı ve saha olayları..." ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca maçın başlamasının ardından da sahaya bıçak ve kurşun gibi maddeler atıldı. 

SOYLU’DAN AÇIKLAMA: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yaşanan saldırının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından açıklama yaptı. “Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz” diyen Soylu, “Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır” açıklamasında bulundu.

DEMİRTAŞ'TAN TEPKİ:

Selahattin Demirtaş, Twitter’dan yayınladığı mesajda eski içişleri bakanı Mehmet Ağar’a göndermeyle şunları yazdı: “Sen başını her zamanki gibi dik tut @amedskofficial ve muhteşem futbolunu oyna. Beyaz torosçuların siyasi uzantılarını bize bırak. Bunların ağa(r)babalarına teslim olmadık, artıklarına mı boyun eğeceğiz!”

HDP: BİZ FAŞİZME KARŞI DİZ ÇÖKMEYECEK MİLYONLARIZ

HDP de, Amedspor’a yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı, “Biz faşizme karşı diz çökmeyecek milyonlarız” dedi.

HDP’nin açıklaması şöyle:

Bursa’da Amedspor’a yapılan ırkçı saldırıları kınıyoruz. 90’ların katilleri, JİTEM artıklarının ruhunun gezdiği atmosfer ne Amedspor’u engelleyebilecek ne de barış umudunu bitirebilecek. Sorumlulardan hukuk önünde hesap sorulmalıdır. Biz faşizme karşı diz çökmeyecek milyonlarız.

DİYARBAKIR BAROSU'NDAN SUÇ DUYURUSU

Diyarbakır Barosu, maçta yaşananlarla ilgili yaptığı suç duyurusunda halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, genel güvenliği kasten tehlikeye sokma, hakaret ve görevi kötüye kullanma suçlarının işlendiğini belirtti.

Baro’dan yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Amedspor kafilesine yönelik, Bursaspor ile deplasmanda oynanacak müsabaka nedeniyle bulundukları otelin önünde ırkçı eylemlerde bulunanlar hakkında 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik veya Aşağılama (TCK 216/1-2)', 'Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Sokma (TCK 170)' ve 'Hakaret (TCK 125)'; tedbir almayanlar hakkında da 'Görevi Kötüye Kullanma (TCK 257)'dan Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yapıldı."

AMEDSPOR, MAÇ SONUNDA SALDIRIYA UĞRADIKLARINI AÇIKLADI!

Bursaspor'un 2-1'lik skorla kazandığı maçın ardından Amedspor’dan yeni bir açıklama daha yapıldı. Kulüpten yapılan açıklamada, maç sonunda soyunma odası koridorlarında Bursaspor Özel Güvenlik Amiri, kulüp personelleri ve emniyet görevlileri tarafından, oyuncularına yönelik saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

Amedspor’dan yapılan açıklama şöyle:

NE OLMUŞTU?

Dün gece yine bir grup Bursaspor taraftarı, Amedspor kafilesinin konakladığı otelin önünde "Ne mutlu Türküm diyene" sloganlar atmış, Mehter Marşı çalmıştı. Havai fişek patlatan grup, Amedsporlulara yönelik küfürlü tezahüratlarda bulunmuştu.

Amedspor’dan yapılan açıklamada, “Dün gece saat 02.45. Amesdspor’umuzun kaldığı otelin önü. ‘Irkçı’ söylemler ile bağıranlar ise Bursaspor taraftarları. Sonuç itibariyle deprem bölgesinde gelen takım 90 dakikalık bir maç öncesi böylesi bir zamanda olmaması gereken davranışlar. TFF bunu da görür herhalde!” ifadeleri kullanılmıştı.

BirGün Gazetesi 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2023, 00:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER