İstanbul Samsunsporlular Derneği'nden Emin Kar Açıklaması

İstanbul Samsunsporlular Derneği olarak Emin Kar’a kulübün bir tören düzenlememesini kabul edebilmiş değiliz!

İstanbul Samsunsporlular Derneği'nden Emin Kar Açıklaması

Samsunsporlululuğu ve hayatıyla en büyük Samsunspor efsanesi olan kişi aramızdan ayrıldı. Evet, Samsunspor’umuzun önce futbolcusu, sonra kaptanı, sonra 20 Ocak 1989 gazisi, idari menajeri, ikinci başkanı ve en zor günlerinde başkanı olan Emin Kar’dan, Emin Abimizden söz ediyoruz.

Bırakın Türk futbolunu, dünyada bile eşi olmayan bir hikayesi olan, Samsunspor’u uğruna gençliğinin baharında bacaklarını kaza yerinde, arkadaşlarını kabirlerde bırakan bu büyük adama veda ettik.

Başka takımlarda olsa heykeli dikilecek olan kişiye kulübün yapması gereken şey oldukça basitti; tesislerde bir tören düzenlemek…

Emin Kar gibi bir efsaneyi hak ettiği şekilde ebedi yolculuğuna  uğurlamak, Samsun Ondokuz Mayıs Stadyumu ve dolayısıyla Samsunspor için verdiği röportajında “Burası benim için çok özel bir yerdir, buradan başka yerde oynamadım ben. Burada gözümüzü açtık.” dediği kulübüne yakışırdı.

Öyle ya, bir hekim vefat edince hastanede, akademisyen için üniversitede, polis için emniyette tören düzenlenir. Büyük ve sembol sporcular stadyumdan yolculanır.

Samsunspor’da böyle bir tören yapılacaksa en başta gelecek isim Emin Kar olmalıydı. Ama olmadı!

Hadi Samsunsporlu değilsiniz diyelim. Peki ya o çok bahsettiğiniz profesyonelliğiniz, kurumsal kimliğiniz nerede? Emin Kaptan sürpriz bir şekilde vefat etmedi; günlerdir hastenedeydi. Hiç kimsenin aklına gelmedi mi bu?

Ne Samsunspor A.Ş., ne dernek yönetimi… Ne de profesyoneller…  Bu kadar mı zordu böyle bir planlama yapmak?

Emin Kaptanın oğlu Mustafa Kar hem bir evlat hem de bir avukat. Öğle saatlerinde yedek bir yöneticiye aratmak, cenazeye üç saat kala da kulüpten aramanın ne manaya geldiğini bilecek kadar sıkı bir Samsunsporlu aynı zamanda…

Yaşarken değer vermediğiniz efsanemize, cenaze töreninde bile gereğini yapamadınız beyler!

Başkanın kendisi yurt dışında bulunabilir, ancak Samsunspor’u yönetenlerin futbol takımını oraya yığması gerekirdi. Samsunspor efsanesine yakışan uğurlama böyle olurdu.

Neyse ki, biz Samsunsporluyuz. Kişiler ile kurumları ayırmasını biliyoruz. Ama Samsunspor’un vücut bulmuş hali olan Emin Kar’a kulübün bir tören düzenlememesini kabul edebilmiş değiliz! 

İstanbul Samsunsporlular Derneği Yönetim Kurulu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER