Katar'da sürpriz sonuç: İspanya’yı eleyen Fas çeyrek finalde

Penaltılarda Fas, İspanya'ya üstünlük sağladı ve çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi.

Katar'da sürpriz sonuç: İspanya’yı eleyen Fas çeyrek finalde

Katar'ın ev sahipliğini yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası son 16 turu mücadelesinde Fas ve İspanya takımları, Eğitim Şehri Stadyumu'nda karşılaştı. Normal süresi 0-0 beraberlikle sonuçlanan maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda da gol sesi çıkmayınca sonucu penaltılar belirledi. Penaltılarda Fas, İspanya'ya üstünlük sağladı ve çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi.

2022 FIFA Dünya Kupası Son 16 Turu'nda Fas sürprizi yaşandı. Normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 biten karşılaşmada Fas, İspanya'yı penaltılar sonucunda 3-0 mağlup ederek çeyrek finale çıktı. Bu sonucun ardından Fas, tarihinde ilk defa Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi.

Katar'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Fas ile İspanya arasında oynanan son 16 turu karşılaşması öncesinde Faslı taraftarlarla, güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Education City Stadı'ndaki maç öncesinde Faslı biletsiz taraftarlar, stada girmek için bariyerlerden bazılarını devirerek stada doğru ilerlemeye çalıştı.

TARAFTARLARA GÖZALTI

Katar polisi ile birlikte Dünya Kupası'nda görevli Türk polisi devreye hemen girdi. Atlı polislerin de destek vermesiyle olayı kısa sürede kontrol altına alan Katar ve Türk polisi, yeni bariyerlerle taraftarların etrafını sararak olayların büyümesini engelledi. Olaylar sonrasında bazı taraftarlar, gözaltına alındı. Zamanında müdahaleyle olayların karşılaşmayı etkilemesinin önüne geçildi.

SONUCU PENALTILAR BELİRLEDİ

Arjantinli hakem Fernando Rapallini'nin düdük çaldığı karşılaşmanın normal süresi 0-0 sona erdi. 15'er dakikalık iki uzatma bölümünde de gol sesi çıkmayınca çeyrek finalisti belirlemek için seri penaltı atışlarına geçildi. Fas'ta Sabiri, Ziyech ve Hakimi, penaltıları gole çevirirken; Benoun ise penaltıyı kaçırdı. İspanya'da ise ilk 3 penaltıyı kullanan Sarabia, Soler ve Busquets, penaltıyı kaçırınca Fas, çeyrek finale adını yazdırdı.

Fas'ın çeyrek finaldeki rakibi günün bir diğer karşılaşması olan Portekiz-İsviçre maçının galibi olacak.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER