Şampiyonlar Ligi’nde kuralar çekildi! Gruplar belli oldu…

Şampiyonlar Ligi'nde 32 takımın kaderlerinin belirleneceği grup aşaması için kuralar çekildi. İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde çekilen kurada 27 yıl sonra hiçbir Türk takımı yer almadı.

Şampiyonlar Ligi’nde kuralar çekildi! Gruplar belli oldu…

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruplar, İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde çekilen kuranın ardından belirlendi.

Finali 10 Haziran 2023’te İstanbul’da oynanacak dev organizasyonda 27 yıl aradan sonra ilk defa bir Türk takımı yer alamayacak. Trabzonspor’un Kopenhag’a, Fenerbahçe’nin ise Dinamo Kiev’e elenmesinin ardından Devler Ligi gruplarında yer alma şansını kaçırdık.

Hamit Altıntop’un yer aldığı kura çekiminde Bayern MünihBarcelona ve Inter’in yer aldığı C Grubu ‘ölüm grubu’ olarak tanımlandı.

İŞTE ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUPLARI:

  • A GRUBU: Ajax, Liverpool, Napoli, Rangers
  • B GRUBU: Porto, Atletico Madrid, Leverkusen, Club Brugge
  • C GRUBU: Bayern Münih, Barcelona, Inter, Viktoria Plzeň
  • D GRUBU: Eintracht Frankfurt, Tottenham, Sporting CP, Olympique Marsilya
  • E GRUBU: Milan, Chelsea, Salzburg, Dinamo Zagreb
  • F GRUBU: Real Madrid, Leipzig, Shakhtar, Celtic
  • G GRUBU: Manchester City, Sevilla, Borussia Dortmund, Kopenhag
  • H GRUBU: Paris Saint Germain, Juventus, Benfica, Maccabi Haifa

İLK HAFTA MAÇLARI 6-7 EYLÜL’DE

Devler Ligi’nde grup maçları, 6-7 Eylül’de başlayıp 1-2 Kasım’da sona erecek. Gruplarında ilk iki sırayı alacak takımlar tur atlayacak. Grup üçüncüleri ise yollarına UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. Geçen sezon İspanya ekibi Real Madrid’in mutlu sona ulaştığı UEFA Şampiyonlar Ligi’nin finali, 10 Haziran 2023’te İstanbul’un ev sahipliğinde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak.

YILIN FUTBOLCUSU VE YILIN TEKNİK DİREKTÖRÜ

Şampiyonlar Ligi kura çekiminin gerçekleştirildiği organizasyonda Avrupa’da yılın futbolcusu ve yılın teknik direktörü ödüllerini kazanan isimler de açıklandı. Avrupa’da Yılın Futbolcusu ödülünü Real Madrid ile hem Şampiyonlar Ligi hem de La Liga şampiyonluğu yaşayan Karim Benzema’nın oldu. Avrupa’da Yılın Teknik Direktörü ödülünü ise Real Madrid’in İtalyan çalıştırıcısı Carlo Ancelotti elde etti.

Kadınlarda ise Yılın Futbolcusu ödülünü Alexia Putellas, Yılın Teknik Direktörü ödülünü Sarina Wiegman kazandı.

Ayrıca UEFA Başkanlık Ödülü, İtalya Milli Takımı ve Milan’ın eski teknik direktörü Arrigo Sacchi’ye verildi. 76 yaşındaki Sacchi, 1988-1989 ve 1989-1990 sezonlarında Milan ile Şampiyon Kulüpler Kupası’nı kazanma başarısı göstermişti.

SÖZCÜ GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER