Samsunspor Süper Lig'de

Samsunspor, Eyüpspor'un Gençlerbirliği yenilgisi sonrasında Süper Lig'e çıkmayı garantiledi.

Samsunspor Süper Lig'de

Samsunspor, dün oynadığı maçta Tuzlaspor'u 1-0 mağlup ederek puanını 66'ya çıkarmıştı. 57 puanlı Eyüpspor'un bu akşam İstanbul'da, Gençlerbirliği'ne kaybetmesi üzerine temsilcimiz ligin bitimine 5 maçı kala, ilk 2'de bitirmeyi garantiledi ve böylece Süper Lig'e yükseldi. 


Kalan 5 maçının ikisinde Yeni Malatyaspor ve Adanaspor'a karşı 3-0 hükmen galibiyet elde edecek olan temsilcimiz, kalan üç maçını kaybetse bile rakiplerine sağladığı ikili averajın da etkisiyle ilk 2'de olmayı garanti etmiş durumda. Yarın oynanacak olan Rizespor - Sakaryaspor maçının ilk 2 için Samsunspor adına hiçbir etkisi kalmazken, şampiyonluk coşkusu başta Samsun olmak üzere ülkenin ve dünyanın dört bir yanındaki Samsunsporluları sevince boğdu. 

***

Ligin bitimine 6 hafta kala Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Samsunspor'da şampiyonluk coşkusu yaşanırken bir andan da camiaya tebrik mesajları yağıyor. Futbol camiasının önemli kulüplerinden Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Ankaragücü, Altay, Gaziantep FK başta olmak üzere pek çok spor kulübü resmi hesapalrından Samsunspor'u kutlarken, Türkiye Futbol Federasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı da tebrik mesajları yayımladı. Cumhurbaşkanı adaylarının yanı sra siyasi parti liderleri ve Samsun milletvekili adayları da Samsunspor'un yeniden Süper Lig'e dönüşünü kutlayan mesajlar yayımladılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER