Son dakika… Türkiye EURO 2028 adaylığından çekildi! Turnuvaya İngiltere ve İrlanda ev sahipliği yapacak…

İngiliz basını Türkiye'nin EURO 2028 adaylık sürecinden çekilme kararı aldığını ve turnuvanın Birleşik Krallık ve İrlanda'nın ev sahipliğinde düzenleneceğini duyurdu.

Son dakika… Türkiye EURO 2028 adaylığından çekildi! Turnuvaya İngiltere ve İrlanda ev sahipliği yapacak…

Türkiye’nin EURO 2028 adaylık süreci ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı… İngiliz basını 5 yıl sonra düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için adaylardan biri olan Türkiye’nin süreçten çekilme kararı aldığını, turnuvanın İngiltere ve İrlanda’nın ortaklığında düzenleneceğini duyurdu.

Resmi adaylık başvurusunu 23 Mart 2022’de yapan Türkiye’nin dosyasında, 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonaları adaylık teklifinin tüm teknik detayları, hükümet garantileri ve destek mektupları, çalışma kitabı ile ek belgeler yer alıyordu.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, adaylık dosyasının UEFA’ya teslimine ilişkin yaptığı açıklamada, Avrupa’nın milli takımlar düzeyindeki en büyük turnuvasını Türkiye’de düzenlemek için art arda 5. kez aday olduklarını belirtmişti.

KARAR 10 EKİM’DE AÇIKLANACAK

Daily Mail’de yer alan habere göre; Türkiye, İtalya’yla beraber EURO 2032’yi düzenlemek adına ortak bir teklife odaklanmak için EURO 2028 adaylığından çekildi. Böylece İngiltere ve İrlanda rakipsiz kaldı. Her iki etkinliğin ev sahiplerine ilişkin resmi karar 10 Ekim’de İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde verilecek.

İngiltere ve İrlanda, tek rakiplerinin ihale sürecinden çekilmesinin ardından EURO 2028’e ev sahipliği yapacak. İngilizler’in Wembley Stadyumu daha önce İngiltere’nin finale çıktığı Euro 2020 şampiyonası maçlarına ev sahipliği yapmıştı.

Euro 2020’de finalde İngiltere’yi yenen İtalya, 2028 ihale sürecinden çekilen Türkiye ile ortak teklifle Euro 2032’ye ev sahipliği yapabilir.

Dört yılda bir düzenlenen ve Avrupa’da ülkeler arasında en önemli turnuva olan Avrupa Şampiyonası gelecek sezon Almanya’da oynanacak olan EURO 2024 heyecanı ile devam edecek.

TÜRKİYE ÖNEMLİ MAÇLARA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Daha önce 2005 yılında Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Şampiyonlar Ligi Finali’ne ev sahipliği yapan Türkiye, 2009 yılında da Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda UEFA Finali’ne ev sahipliği yapmıştı. 2019 yılında da Beşiktaş’ın stadında UEFA Süper Kupa finaline ev sahipliği yapan Türkiye 18 yıl aradan sonra bu sezon tekrar Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Manchester City ve Inter arasında oynanan Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yaptı.

Sözcü Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER