Tokyo Olimpiyatları Kovid-19 Virüsü Olsa da Olmasa da Gelecek Yıl Gerçekleşecek

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Coates, 2021'e ertelenen Tokyo Olimpiyatları'nın, Kovid-19 olsa da olmasa da gelecek yıl yapılacağını duyurdu.

Tokyo Olimpiyatları Kovid-19 Virüsü Olsa da Olmasa da Gelecek Yıl Gerçekleşecek

Fransız AFP ajansına açıklama yapan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkan Yardımcısı John Coates, Tokyo Olimpiyatları'nın planlandığı gibi gelecek yıl 23 Temmuz'da başlayacağını belirtti.

Japonya'da 2011 yılında meydana gelen büyük deprem ve tsunamiye atfen "tekrardan inşa" temasıyla düzenlenmesi planlanan Tokyo Olimpiyatları'nın, "Kovidli ya da Kovidsiz" yapılacağını ve "Tünelin sonundaki ışık, Kovid'i alt eden Oyunlar" olacağını söyledi.

Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi Üst Yöneticisi (CEO) Toshiro Muto, temmuz ayında Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın sınırlı seyirciyle düzenlenebileceğini, açılış ve kapanış törenlerin sadeleştirilebileceğini, bütün ülkelerden heyet ve personel sayısının azaltılabileceğini açıklamıştı.

Mori, nisan ayında oyunların, 2021'yılında yapılamayacak olması durumunda ertelenmek zorunda kalacağını bildirmişti.

2020 Tokyo Olimpiyatları'na 200 civarında ülkeden 11 binden çok sporcunun katılması planlanıyordu.

IOC, 24 Temmuz-9 Ağustos'ta yapılması planlanan 2020 Tokyo Olimpiyatları'nı, sağlık endişeleri yüzünden 23 Temmuz-8 Ağustos 2021'yılına ertelemişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER