Trabzonspor Tarih Yazıyor

14. haftada Fatih Karagümrük'ü deplasmanda 2-0 yenen ve 36 puana ulaşan Trabzonspor, rekorları alt üst ediyor.

Trabzonspor Tarih Yazıyor

1995-96'dan sonraki en iyi başlangıcını yapan Trabzonspor son 15 yıla bakıldığında da 14. haftalar itibareyle Süper Lig'in en başarılı takımı oldu. Namağlup yoluna devam eden Bordo Mavililer, sezona damga vurdu.

Trabzonspor, Fatih Karagümrük'ü deplasmanda 2-0 yenerken; 14. haftada 36 puana ulaştı. En yakın rakipleri Konyaspor ve Hatayspor'a 10'ar puan fark atan Bordo Mavililer, yoluna namağlup devam ediyor. Abdullah Avcı ve öğrencileri, lig istatistiklerini de alt-üst ediyor.

1995-96 sezonundan sonraki en iyi başlangıcını yapan Fırtına, o yıl ilk 14 haftada 38 puanı hanesine yazdırmıştı.

Karadeniz ekibi, Süper Lig'de son 15 sezon dikkate alındığında ise tüm takımlar arasında en başarılı ekip oldu. 

FENERBAHÇE 38 PUAN TOPLAMIŞTI 


Trabzonspor'dan önce 14 haftada en çok puan toplayan takım, 2005-06 sezonunda Fenerbahçe olmuştu. Sarı Lacivertliler, o sezonun ilk 14 haftasında 38 puan toplamıştı. Trabzonspor, o sezondan sonra 14. maçlar sonunda hanesine en çok puan pazdıran takım oldu.

GALİBİYET SERİSİ 7 MAÇA ÇIKTI 


Karadeniz temsilcisi, Süper Lig'de çıktığı son 7 maçı da kazandı.
Bu sezon 14 lig müsabakasında mağlubiyet yüzü görmeyen Abdullah Avcı'nın öğrencileri, son puan kaybını 7. haftadaki Aytemiz Alanyaspor mücadelesinde 1-1'lik skorla yaşadı.
Trabzonspor, sonrasında sırasıyla Yukatel Kayserispor, Fenerbahçe, Göztepe, Çaykur Rizespor, Beşiktaş, Gaziantep FK ve Fatih Karagümrük maçlarında gülen taraf oldu. 

NTVSpor

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER