'Turkey' değişikliği bir ülkeye ilham oldu

Türkiye’den sonra Galler de isim değiştirecek!

'Turkey' değişikliği bir ülkeye ilham oldu

Türkiye'nin uluslararası alandaki ismi 'Turkey'yi değiştirmesi Galler'e de cesaret verdi! Ülkenin futbol federasyonu yetkilileri, UEFA ile görüşme yapmadan önce Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileriyle görüştüklerini ve Dünya Kupası'ndan sonra adım atacaklarını belirtti.

Yayınlanma: 16:02 - 01 Kasım 2022 Güncellenme: 

Türkiye’nin uluslararası kurum ve organizasyonlarda ismini ‘Turkey’den ‘Türkiye’ye çevirmesi Galler’i de harekete geçirdi. Galler Futbol Federasyonu yetkilileri, Dünya Kupası’nın ardından ‘Wales’ olarak kullanılan uluslararası isimlerini ‘Cymru’ yapmak istiyor. Cymru, Galce dilinde Galler anlamını taşıyor.

Galler Futbol Federasyonu CEO’su Noel Mooney, “Takımın adı artık Cymru olmalıdır. Biz ülkemizde böyle diyoruz” açıklamasını yaparken, “Yurt içinde Cymru olarak kullanıyoruz. Web sitemize baktığınızda kendimizden nasıl bahsettiğimizi göreceksiniz” dedi.

Mooney, EURO 2024 Elemeleri kurasında Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileriyle görüştüklerini açıklayıp, “UEFA ile resmi görüşmeler yaptık. Türkiye’den isim değişikliği hakkında bilgiler aldık ve bunu nasıl yaptıklarını sorduk” ifadelerini kullandı.

Mooney, Galler’in önümüzdeki ay Katar’da yapılacak Dünya Kupası’na Galler olarak katılacağını, çünkü isim değişikliği konusunda uluslararası alanda “henüz yapılacak biraz daha işlerin” olduğunu da sözlerine ekledi.

Galler, 20 Kasım’da başlayacak olan Dünya Kupası’nda İngiltere, ABD ve İran ile aynı grupta mücadele edecek.

SÖZCÜ GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER