Türkiye Avrupa Şampiyonası'na lider gidiyor

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nun son maçında Galler ile deplasmanda berabere kaldı. Milli takım EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na tarihinde ilk kez grup lideri olarak katılacak.

Türkiye Avrupa Şampiyonası'na lider gidiyor

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu’ndaki 8. ve son maçında deplasmanda Galler ile karşılaştı. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sonuçlandı. A Milli Takım D Grubunu lider tamamlarken EURO 2024 kuralarına katılmaya hak kazandı.

Galler'in 7. dakikada Neco Williams ile öne geçtiği müsabakada, ay-yıldızlı ekibe beraberliği getiren golü, 70. dakikada penaltıdan Yusuf Yazıcı kaydetti. Bu sonuçla milliler, EURO 2024'ün kura çekiminde 2. torbada yer alacak. Grup üçüncüsü Galler ise play-off'lara kaldı.

MONTELLA: ÇOK MUTLUYUM

A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Vincenzo Montella, çok mutlu olduklarını söyledi.

Cardiff City Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Montella, "Birincilik için lider döndüğümüz için çok mutluyuz. Takıma çok fazla iltifatlar yağdı ve bu takıma ne kadar güvendiğimiz apaçık ortada. Maça gelmek gerekirse zorlu bir karşılaşma olduğunu hepimiz biliyorduk. İlk yarıda daha fazlasını yapabilirdik ama en önemlisi milli takıma geldiğimden bu yana gördüğüm en güzel şeylerden ikinci yarıda gösterdiğimiz reaksiyon. Sahaya ağırlığımızı koymaya başladık. Çok mutluyum. İkinci yarıda gösterdiğimiz reaksiyon çok önemliydi. Lider tamamlayabildiğimiz için çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

İLK 11'LER

Galler: Ward, Roberts, Rodon, Lockyer, Davies, Williams, Ampadu, James, Wilson, Broadhead, Johnson

A Milli Takım: Uğurcan Çakır, Samet Akaydin, Salih Özcan, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz, Abdülkadir Ömür, Abdülkerim Bardakcı, İsmail Yüksek, Yusuf Sarı, Ferdi Kadıoğlu, Cenk Özkacar.

Cardiff City Stadı’nda TSİ 22.45’te başlayan ve TRT 1’den naklen yayınlanan maçı Sloven hakem Matej Jug yönetiyor.

Almanya’da düzenlenecek turnuvanın biletini daha önce alan ay-yıldızlılar, Galler müsabakasından galip yada berabere ayrılması durumunda grubunu lider tamamlayacak. Yenilmesi durumunda, Hırvatistan - Ermenistan maçının sonucuna göre gruptaki sıralaması belli olacak.

CANLI ANLATIM

58' Sağ çaprazda Zeki'nin ortasını Gallerli oyuncular yine karşıladı. Atağın devamında Yusuf Sarı, sağ kanattan bindiren Zeki'yi gördü. İçeriye çeviren Zeki'nin topuna savunma ayak koyarak kornere yolladı.Kullanılan köşe vuruşunda Samet Akaydin'ın kafasına Ward GOL izni vermedi.

51' Yusuf Sarı'nın sağ kanattan ortasında Galler savunması topu uzaklaştırdı. Ceza sahası dışında topu alan Salih'in uzaktan şutu farklı şekilde dışarı gitti.

49' İki pasla kalemize gelen Galler'de. Brennan Johnson'un şutunu Altay Bayındır kornere çeldi.

43' Uzun taç atışıyla ceza sahası içinde topu alan Brennan Johnson'un vuruşunu Altay Bayındır harika kurtardı.

42' Ferdi'nin ceza sahası içine gönderdiği topta Barış Alper kafayla indirdi. Topu önüne alan Kerem Aktürkoğlu'nun sol ayağıyla vuruşu üstten dışarı gitti.

36' Yusuf Sarı'nın sağ kanattan ortasında top Kerem Aktürkoğlu'ndan sekip kaleci Ward'da kaldı.

31' Uğurcan Çakır kendini yere bıraktı. Değişiklik işareti yapılıyor. Altay Bayındır, Uğurcan Çakır'ın yerine oyuna dahil oldu.

25' Galler etkili geldi. Savunma arkasına haretlenen Brennan Johnson ceza sahası içinde yerde kaldı. Hakem korner kararı verdi.

22' SARI KART | Galler'de hakeme itirazlarda bulunan Brennan Johnson sarı kart gördü.

22' Salih'in kaptırdığı topta hızlı çıkan Gallerde Harry Wilson sağ kanattan hareketlendi. Yerde kalan Wilson faul beklese de hakem 'kalk' dedi.

7' GOL | Maalesef top ağlarımıza gitti. Durum 1-0 oldu. Sol kanatta topu alan Neco Williams sağına çekip vurdu. Uzak köşeye giden top ağlarımızı buldu.

6' Abdülkerim'in uzun pasında ceza sahası önünde Abdülkadir topu iyi kontrol edemeyince Danny Ward kalesinden açılarak topa sahip oldu.

5' Ferdi'nin top kaybında hızlı çıkan Galler'de Nathan Broadhead'in ceza sahası dışından şutu yandan dışarıya gitti.

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER