'Halkalı Ziraat Okulu halkındır'

İstanbul Küçükçekmece’de halk, Halkalı Ziraat Okulu’na sahip çıkmaya devam ediyor. Küçükçekmece Yaşam ve Çevre Meclisi üyeleri bugün Halkalı Ziraat Okulu’nun arazisinin kentsel rant projelerine teslim edilmesine karşı bir eylem yaptı. Halkalı Ziraat Okulu, 20 yıllığına İlim Yayma Vakfı’na, özel Sebahattin Zaim Üniversitesi inşaatı için tahsis edilmişti

'Halkalı Ziraat Okulu halkındır'
Halkalı Ziraat Okulu'nda buluşan bine yakın eylemci, sloganlar ve alkışlar eşiliğinde bir zincir yaparak Halkalı Meydanı'na yürüdü. Meydana gelindiğinde burada bir basın açıklaması ve çeşitli konuşmalar yapıldı. Küçükçekmeceliler Halkalı Ziraat Okulu’na sahip çıkacaklarını ve okulu kentsel rant projelerine bırakmayacaklarını haykırdı.

Basın açıklamasını Küçükçekmece Yaşam ve Çevre Meclisi üyesi Yavuz Ergen okudu. Ergen, bölgenin tek yeşil alanı olan Halkalı Ziraat Okulu’nun çok düşük bir fiyata İlim Yayma Vakfı’na özel üniversite yapması için kiralandığını belirtti. Ergen bu parayı şu şekilde ifade etti: “Özel üniversitede okuyacak iki öğrenciden elde edilecek para arsanın aylık kirasını karşılıyor.”

Ergen, okul arsasının özel üniversite olmasıyla bölgenin halka yasaklanacağının üzerinde durdu. Ergen, halkın piknik yaptığı bir bölge olan okul arsasının özel üniversite olmasıyla halkın bu araziyi kullanamayacağını belirtti. Ergen ayrıca üniversitenin yapıldığı bölgede yaşayanların çok büyük kısmının gelir durumlarının üniversitede çocuklarını okutacak seviyede olmadığını ve bu açıdan da halkın yapılacak üniversiteden faydalanamayacağını sözlerine ekledi. Ergen, yer tahsisinin siyasi boyutlarının da altını çizdi. İlim Yayma Vakfı’nın AKP’ye yakın bir vakıf olduğunu belirten Ergen, Küçükçekmeceliler olarak Halkalı Ziraat Okulu’na sahip çıkacaklarını belirtti.

Ergen Küçükçekmece Yaşam ve Çevre Meclisi’nin taleplerini sıraladı. Meclisin taleplerinin ana eksenini kamuya ait olan bir arazinin kamu yararına kullanılması oluşturdu. Ergen, bölgenin müze olarak kültür amaçlı kullanılabileceğini ya da bölgede yaşayanların eğitimleri için kullanılabileceğini söyledi. 19 Ağustos depreminde Küçükçekmecelilerin bu alanda toplandığını hatırlatan Ergen, olası bir deprem durumunda arazinin koordinasyon merkezi olarak kullanılabileceğini de sözlerine ekledi.

Ergen’in ardından 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu, Ziraat Mühendisleri Odası ve Orman Mühendisleri Odası temsilcileri, Küçükçekmecelilerin taleplerini destekleyen konuşmalar yaptı. Eylemde söz alan Derelerin Kardeşliği Platformu temsilcisi, Küçükçekmecelilerin haklı taleplerini desteklediklerini dile getirirken doğanın talanına karşı 9 Nisan’da Ankara’da gerçekleştirilecek mitingin çağrısını yaptı.

Eylem’de uzun süredir Küçükçekmece Belediyesi önünde bekleyişlerini sürdüren Ayazmalı aileler adına Kasım Aydın da bir konuşma yaptı. Küçükçekmece Belediyesi’nin evlerini yıktığını belirten Aydın, çözüm için beklediklerini söyledi ve Ziraat Okulu’nun kamu yararına kullanılması gerektiğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından eylem son buldu.



Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet topçu
ahmet topçu - 13 yıl Önce

evet kıralanacak deniliyor AMA COK YAZIK OLACAK bende ordan mezun oldum tarihi bir yer gidip görmenizi tavsiye ederim

SIRADAKİ HABER