"Kürecik'te kalkan istemiyoruz"

Malatya Kürecik'e kurulacak olan Füze Kalkanı-Radar Üssüne karşı 'Kürecik'te Füze Kalkanına Hayır İnisiyatifi' Taksim Meydanı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Kürecik'te kalkan istemiyoruz"
Yapılan basın açıklamasının ardından 2 Ekim'de Kürecik'te yapılacak olan mitinge füze kalkanı projesine karşı olan herkes davet edildi.

Taksim Meydanı'nda yapılan basın açıklaması sırasında sık sık 'Malatya kayısı bahçesi kalsın' ve 'ABD'ye kalkan olmayacağız' sloganları atan 'Füze Kalkanına Hayır İnisiyatifi' yapılan basın açıklamasının ardından Galatasaray Lisesi önüne bir yürüyüş gerçekleştirilerek eylemi sonlandırdı.

"Projeyi durduracağız"
Taksim'de yapılan basın açıklamasını grup adına okuyan İbrahim Duman, Türkiye toplumsal mücadeleler tarihinde her dönem Kürecik'in özel bir önemi olduğunu söyledi. 1960'lı yıllarda da Kürecik'te NATO'nun bir radar üssü olduğunu ve Malatyalıların o dönemde o üsse karşı olduğunu belirten Duman, oluşturacakları muhalefetle füze kalkanı projesini durduracaklarını dile getirdi.


"İsrail karşıtlığı halkları aldatmaya dönük"
İsrail'e karşı olduğunu söyleyen hükümetin, İsrail'in korumalığına soyunduğunu vurgulayan Duman, hükümetin ABD ve NATO'ya bağlı olduğunu ve İsrail'e karşı çıkıyor görünümünün, halkları aldatmaya dönük olduğunu ifade etti.

2 Ekim'de mitinge
Bölge halkı olarak çevresel nedenlerden ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinden dolayı füze kalkanına karşı olduklarını belirten Duman, ayrıca bölgelerine kurulacak olan üssün, Malatya'yı yabancı istihbarat örgütlerinin faaliyet alanına haline geirteceğini söyledi. Kürecik'te yaşayan halkın bu gelişmelere sessiz kalmadığını belirten Duman, halkın tepkisini ortaya koymak için 2 Ekim'de miting yapacağını ve kendilerinin de 2 Ekim'deki miting için Kürecik'e otobüs kalkıracaklarını dile getirdi.




Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER