YARIM ELMA YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASI

Yarım Elma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Enver DEMİR, Yönetim Kurulu Üyesi ; Prof. Dr. Orhan GEDİKLİ, Turgay ÖZBAŞ, Ahmet ŞİMŞEK, A. Hamdi ÇİÇEK, Ataköy Öğretmenevinde yapılan kahvaltılı basın toplantısında, basın mensupları ile bir araya geldiler.Basın açıklaması,Enver DEMİR tarafından yapıldı.

YARIM ELMA YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASI
Değerli Basın Mensupları, Dernek Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte düzenlemiş olduğumuz,basın toplantımıza hoş geldiniz.    
       
Yarım Elma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2007 yılında, Yardımın yüce dinimizin ve töremizin gerekliliği olduğuna inanan bir grup tarafından, Dünyada; dil,din,ırk farkı gözetmeksizin yardıma muhtaç insanlara ulaşmak ve onların yaralarını sarmak için  kurulan,Yurtiçi ve Yurtdışında Temsilcilikleri bulunan, Ulusal ve Uluslararası yardım faaliyetleri yapan bir sivil toplum kuruluşudur.
           
2007 yılında; Kırım, Kerkük, Karabağ, Kosova ve Türkiye de Kurbanlar keserek başlayan faaliyetlerimiz,Ramazan aylarında gıda yardım paketleri dağıtmak,engelli vatandaşlarımıza yardım etmek,ihtiyaç sahiplerine ev eşyası,kira yardımı,sağlık yardımları yapmak şeklinde devam etti. Sonraki yıllarda da,Ramazan ve Kurban Bayramlarında fakir fukaranın sofralarına katkı sağlamayı görev bildik.Bu görev  gereği, Kamerun dan, Kerkük ten,Kırımdan, Kırgızistandan,Türkmenistandan,Kosovadan,Pakistandan,Filistinden, Ahıska dan,Somali ye kadar bir çok ülkeye yardım ulaştırmaya çalıştık.
      
Derneğimiz bu yardımların dışında, yoksul çocuklarımızın eğitimini tamamlamasını sağlamayı, onlara yardım etmeyi ana hedef olarak belirledi. Bu kapsamda, özellikle yüksek okul öğrencilerine öncelik verilerek, öğrenci burslarını arttırarak devam ettirmeyi hedefledik. Ramazan ve Kurban Bayramlarında ve bunların dışında da münferit  yardımlarımız devam edecek, ancak; Yarım Elma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin ağırlıklı faaliyet alanı, Öğrenci Bursları olacaktır.
        
Yoksul ailelerin çocuklarının da okuyabilmelerini ve kendi geleceklerini kurmalarına yardımcı olmayı hedefleyen derneğimizin bir başka önceliği de, yaşlı ve kimsesiz vatandaşlarımız için barınma evleri ve misafirhaneler oluşturmaktır.

       
Ülkemiz başta olmak üzere, Türk – İslam alemi ve dünyanın neresinde olursa olsun, deprem, yangın, sel gibi doğal afetlerde darda kalan insanların yanında olmak  varoluş sebeplerimizdendir. Bu amaçla; Van da büyük bir deprem felaketi yaşayan vatandaşlarımıza yönelik olarak;
  • ’VAN A BİR YARDIM ELİ DE SEN UZAT ‘’Sloganıyla bir yardım kampanyası başlatılmıştır. Bu kampanya çerçevesinde toplanacak yardımlar, Türk Eğitim-Sen Van Şubesinin İşbirliği ve Desteğiyle belirlenecek olan ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır.
  • Derneğimiz bu yıl, Yurtdışı kurban bağışlarını,Türk Dünyası Araştırma Vakfı ile işbirliği içinde,Kırgızistan da kesecek,Yurtiçi kurban bağışlar ise,Van Depreminde zarar görenlere yönelik olarak,Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanlığının Organizasyonu ile Van da kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır.
    
Kampanyalarımız ve Derneğimizin faaliyetlerine katkı sunmak isteyenler, www.yarimelmadernegi.com   internet adresinden ulaşabilirler.
    
Toplantıya katılım ve ilginiz için teşekkür eder, işlerinizde başarılar dileriz.                                                 
 
Enver DEMİR
                                                                             
Genel Başkanı
               



Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
eyüp han erusta
eyüp han erusta - 12 yıl Önce

merhaba yarım elma ben annem ıçın arıyorum.Bize yardım edebilir misiniz.Benim annem parkinson hastası.Ben 4. sınıfa gidiyorum inşallah yardım edebilirsiniz.

SIRADAKİ HABER