2014 KPSS LİSANS'A KİMLER BAŞVURABİLİR

KPSS kılavuzu yayımlandı. 2014 KPSS lisansa kimler başvurabilir

2014 KPSS LİSANS'A KİMLER BAŞVURABİLİR
2014-KPSS Lisans Kılavuzu, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" ile “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar ile İlgili Usul ve Esaslar” hükümlerine göre düzenlenerek ÖSYM tarafından dün yayımlandı. Adaylara yardımcı olması açısından kılavuzdaki maddelere açıklık getireceğiz. 
               2014 KPSS Lisans’a Kimler Başvurabilir? 
  2014-KPSS LİSANS sadece lisans (dört veya daha fazla yıllık yükseköğretim) programlarından mezun olanlar ile mezun olabilecek durumda bulunanlar içindir. Bu kılavuz sadece bu sınavın kural ve işlemlerini kapsamaktadır
Bir lisans (dört veya daha fazla yıllık yükseköğretim) programından 14 Mayıs 2014 tarihi itibarıyla mezun olmamış olmak koşuluyla; ön lisans (iki yıllık meslek yüksekokulu ve iki yıllık açık öğretim) ve ortaöğretim (lise ve dengi meslek lisesi) mezunları ile bu kurumlardan mezun olabilecek durumda olanlar 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılacak olan sınava gireceklerdir.
                Bir lisans programından 14 Mayıs 2014 tarihinden önce mezun olanlar, KPSS’ye lisans düzeyinden girmek zorundadır. 14 Mayıs 2014 tarihinden sonra mezun olacaklar ise, mezuniyet durumlarını da göz önünde bulundurarak, KPSS’ye lisans düzeyinden veya ortaöğretim/önlisans düzeyinden girebilirler; adayların söz konusu her iki düzeyden de sınava girmeleri mümkün bulunmamaktadır. 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılacak KPSS Ortaöğretim/Önlisans sınavıyla ilgili kılavuz ayrıca hazırlanacak ve adaylara duyurulacaktır. 
              Yüksek Lisansın ve Doktoranın Başvurulara Etkisi 
                Yüksek lisans veya doktora derecesini almış olanlar, başvurularını lisans diplomasını aldıkları alandan yapacaklar, daha sonraki tarihlerde atanmak üzere tercihlerini belirlerken bu alanı göz önünde tutacaklardır.
               Adayların, Yönetmeliğin A Grubu olarak tanımladığı kadrolar için KPSS sonucu ile kamu kurum ve kuruluşlarına başvurdukları tarihte, B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla tercihte bulundukları öğrenim düzeyinde mezun durumda olmaları şarttır.
             KPSS Başvuru Ücretleri
KPSS’de her oturum için 40 TL ücret alınmaktadır.
*Sadece Cumartesi Sabah oturumuna girecek adaylar 40,00 TL;
*Cumartesi Sabah + diğer üç oturumdan herhangi birine girecek adaylar 80,00 TL;
*Cumartesi Sabah + diğer üç oturumdan herhangi ikisine de girecek adaylar 120,00 TL;
*Tüm oturumlara girecek adaylar 160,00 TL.
*ÖABT SINAV ÜCRETİ : 40,00 TL 
             ÖZETLE; 14 Mayıs 2014 tarihinden önce lisans programı bitirenler 2014 KPSS Lisansa gireceklerdir. 14 Mayıs 2014 tarihinden sonra lisans programını bitirecek olanlar ise Lisans/Ön Lisans/ Orta Öğretim düzeylerinden sadece birine girebileceklerdir. Ön Lisans ve orta öğretim mezunları ile mezun olabilecekler ise 27-28 Eylül’deki sınava gireceklerdir. 14 Mayıs 2014 tarihi ayrıca başvuruların son günüdür. Adayların başvurularını son güne bırakmamalarını tavsiye ediyoruz. 
Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER