6 PROF REKTÖR OLMAK İÇİN YARIŞIYORLAR

Türkiye'nin en köklü eğitim kurumu İstanbul Üniversitesi, rektörünü seçmek için yarın sandığa gidiyor. Seçimlerde 6 aday kıyasıya mücadele verecek

6 PROF REKTÖR OLMAK İÇİN YARIŞIYORLAR
"Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi" sıralamasına 8 yıldır Türkiye'den giren tek üniversite olan İstanbul Üniversitesi aynı zamanda, 559 yıllık tarihi ve 89 bin öğrencisiyle Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri. Üniversitenin yarın yapılacak rektörlük seçimlerinde 2700'ün üzerindeki profesör, doçent, yardımcı doçent İÜ Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda oy kullanacak. Seçim, internetten de canlı olarak yayımlanacak.

ORTAK VAAT ÖZGÜR ÜNİVERSİTE
Son 32 yıldır tıp doktorlarının rektör olduğu üniversitede bu gelenek değişmeyecek gibi. Adaylardan 5'i tıp fakültesinden. Adaylar hem web sitelerinden, hem de Twitter'dan projelerini paylaşıyor. Prof. Dr. Yunus Söylet, 4 yıllık döneminde 90 projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Yeni dönemde de en önemli önceliğim, akademik özgürlüklerin desteklenmesi olacak" diyor. Adaylar arasında öne çıkan Prof. Dr. Harun Cansız, üniversiteyi yönetirken adaletten, eşitlikten ve hakkaniyetten ayrılmayacağını belirterek, "Şeffaflığa riayet edecek, ulaşılabilir rektörünüz olacağım" vaadinde bulunuyor. Prof. Dr. İbrahim Keleş, kadın öğretim üyelerine, emzirme odasından bebekler için kreş vaat ediyor. Prof. Dr. Raşit Tükel, en yüksek oyu alanın rektörlüğe seçilmesine vurgu yaparken, üçüncü ve son kez rektörlüğe aday olan Prof. Dr. Faruk Erzengin, en büyük sorunun üniversitede yaşanan beyin göçü olduğunun altını çiziyor. Rektörlük seçimlerinin tıp profesörü olmayan tek adayı olan Prof. Dr. Mehmet Canatar ise "Sağlığımızı güvenle emanet ettiğimiz tabiplerimize değil, sosyal bilimci bir rektöre evet demenizi diliyorum" diyerek, oy istiyor.

KİM KİMDİR?

Prof. Dr. Yunus Söylet: İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 2008'de yapılan İstanbul Üniversitesi rektör adayı belirleme seçiminde 2 bin 378 oyun 467'sini aldı ve Cumhurbaşkanı Gül tarafından rektör olarak atandı.

Prof. Dr. Harun Cansız: 1959 yılında Trabzon, Maçka'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı'nda uzman olarak görev yapıyor. Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK Genel Kurulu üyeliğine seçimi, Temmuz 2010'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı.

Prof. Dr. Raşit Tükel: İstanbul Üniversitesi İTF Psikiyatri Anabilim Dalı'nda Ayaktan Tedavi Birimi sorumluluğunu yürütüyor.

Prof. Dr. İbrahim Keleş: İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapıyor.

Prof. Dr. Faruk Erzengin: İstanbul Tıp Fakültesi'nin eski dekanı olan Erzengin, aynı fakültenin Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda görevini sürdürüyor.

Prof. Dr. Mehmet Canatar: Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Halen İÜ Edebiyat Fakültesi Senatörü, aynı zamanda Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Başkanı ve Arşivcilik Anabilim Dalı Başkanı.

 
Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER