KPSS LİSANS'A BAŞVURMAK İÇİN TIKLA

Online KPSS lisans başvurusu için

KPSS LİSANS'A BAŞVURMAK İÇİN TIKLA
2014 KPSS lisans başvuru işlemleri için sayfa açıldı. 2014 KPSS lisans başvuruları erişime açıldı. Sizde Lisans KPSS için online başvuru yapabilirsiniz...

 
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), lisans düzeyinde 5-6 Temmuz'da, KPSS kapsamında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Temmuz'da, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Lisans Düzeyi (DHBT-Lisans) ise 18 Ekim'de gerçekleştirilecek.
 
KPSS'ye, lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecek. Bu adaylardan, Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyenler ile Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de KPSS'ye başvurması gerekiyor. Tüm adayların KPSS'nin "cumartesi sabah oturumu"na katılması zorunlu olacak. 
 
ÖSYM, sınav ücretlerinde geçen yıla göre bir değişiklik yapmadı, hiç zam uygulamadı.
 
Ancak, aynı ÖSYM 2014 Lisans sınav kılavuzunun sonuna süpriz bir madde ekledi. Bu madde şu şekilde:
 
"Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti (10,00 TL) alınır."
 
ÖSYM'nin şaka gibi sanılan ama gerçekte kılavuza koyduğu bu maddeye göre, ilk yerleştirmede bedava olacak:), ama sonrakiler için 10 lira alınacak.
 
Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER