ÖĞRETMEN ADAYLARINA KÖTÜ HABER; PEDAGOJİK FORMASYON KONTENJANI 15 BİN OLARAK BELİRLENDİ

YÖK, bu yıl pedagojik formasyon programı açma yeterliliğine sahip üniversitelere tahsis edilen toplam kontenjan 15 bin olarak belirlendi.

ÖĞRETMEN ADAYLARINA KÖTÜ HABER; PEDAGOJİK FORMASYON KONTENJANI 15 BİN OLARAK BELİRLENDİ
YÖK'ten, öğretmen olma ümidiyle fen-edebiyat fakültelerini tercih eden üniversite öğrencilerine kötü bir haber geldi. YÖK yetkilileri, sadece öğretmen ihtiyacı olan alanlara, ihtiyaç miktarı kadar kontenjan verildiğini belirterek, eğitim fakültesi olan ve bu eğitimler için tüm şartları taşıyan KKTC dahil 100'ü aşkın üniversitede pedagojik formasyon verileceğini açıkladı. Üniversiteler bazında kontenjan duyurusu ise daha sonra yapılacak. Twitter hesabından açıklama yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Söz konusu kontenjanın alanlara göre dağılımı,talep ve istihdam dengesi gözetilerek üniversitelerin ilgili kurullarınca yapılacak” dedi.YÖK, eğitim fakültelerinin ikinci öğretim programlarının tümünün kapatılacağını, mevcut okuyanların bölümlerine devam edeceğini yeni programların açılmayacağını da bildirdi.
 
ÖĞRETMEN STRATEJİSİ
Başkan Saraç, şunları söyledi: “Pedagojik formasyon programlarıyla ilgili bazı çalışmalar yaptığımızı sizlerle daha önce paylaşmıştık.İsteyen herkese pedagojik formasyon belgesi vermek suretiyle gençlerimizi gereksiz bir beklenti içine sokmayı doğru görmüyorum.Bu konudaki nicelik yani kemiyet ile nitelik yani keyfiyet ikileminde tercihimizi “kalite ve nitelikten” yana yapmaktayız.Bu nedenlere bağlı olarak halen yürütülmekte olan Pedagojik Formasyon Programlarının lisansüstü düzeyde uygulanması konusunda Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubumuzca çalışmalar yapılıyor. Öğretmen Strateji Belgesi de bize bu konuda yol gösterici olacaktır. Söz konusu çalışmalar sonuçlanıncaya kadar,bu programların istihdam odaklı olarak daha sınırlı bir kontenjanla uygulanmasına karar verdik. Bu dönem, pedagojik formasyon programı açma yeterliliğine sahip üniversitelere tahsis edilen toplam kontenjan 15 bin olarak belirlenmiş. Söz konusu kontenjanın alanlara göre dağılımı, talep ve istihdam dengesi gözetilerek üniversitelerin ilgili kurullarınca yapılacak. Bu kararın öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ederim”
Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER