ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNDEN MEKTUP VAR

Gezi Parkı Direnişi sürecinde gösterdiği tavır nedeniyle mütevelli heyeti tarafından istifaya zorlandığı iddia edilen Özyeğin Üniversiteis Rektörü Prof.Dr. Erhan Erkut üniversitesinin sitesindeki blogundan bir mektup yayınladı

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNDEN MEKTUP VAR

Gezi Parkı Direnişi sürecinde gösterdiği tavır nedeniyle mütevelli heyeti tarafından istifaya zorlandığı iddia edilen Özyeğin Üniversiteis Rektörü Prof.Dr. Erhan Erkut, twitter hesabından rektörlükten ayrılma kakarı üzerine gelen yüzlerce olumlu mesaj için teşekkür ederek üniversitesinin sitesindeki blogundan bir mektup yayınladı. Erkut mektubunda rektörlükten ayrılma fikrinin iki yıldır kafasını kurcaladığını belirtti. İşte o mektup:

30 Haziran 2013 tarihinde duyurduğum rektörlükten ayrılma kararımı müteakip inanılmaz bir email ve tweet seli altında kaldım. Ne kadar çok sevilip sayıldığımı anladım ve çok duygulandım. Görünen o ki, birçok kişinin yaşamına olumlu biçimde dokunabilmişim. Ne mutlu bana.
Bana yazanlar arasında şahsi kararıma saygı gösterenler ve bana gelecekte başarı dileyenlerin yanında süreç hakkında birçok yorum yapanlar da bulunmakta idi. Özellikle “istifa ettirildi” yorumunun beni çok rahatsız ettiğini belirtmek istiyorum. Beni tanıyanlar benim hür ve bağımsız düşünen ve karar alan birisi olduğumu bilirler.

Burada net bir şekilde belirtmek istiyorum: rektörlükten ayrılma kararımı hiçbir baskı altında kalmadan kendi irademle verdim. Duyurumda açıkladığım, ancak farklı yorumlar getirilen kararımı herhangi bir yoruma meydan vermeyecek şekilde paylaşmak isterim.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız



Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER