ÜNİVERSİTE TERCİH SÜRESİ 2 GÜN UZATILDI

Üniversite tercihleri süresi uzatıldı. Daha önce 6-14 Temmuz arası olarak açıklanan üniversite tercih süresi velilerin talebi üzerine 16 Temmuz 2015'e kadar uzatıldı.

ÜNİVERSİTE TERCİH SÜRESİ 2 GÜN UZATILDI
KAMUDAN-Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) açıklanmasının ardından, adayların üniversite tercihlerini yaparken inceleyecekleri Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlandı. Adaylar kılavuzda yer alan kurallara göre, tercihlerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklar. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak.

PEKİ TATİL OLAN 16 TEMMUZ'DA SİSTEM AÇIK OLACAK MI?
 
Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak. Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve kimseyle paylaşmamaları gerekiyor. T.C. kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerde adayın kendisi sorumlu olacak.
Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklar. Adaylar, belirtilen süre içerisinde aynı internet adresinden tercih değişikliği yapabilecek. Süre tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik veya düzeltme yapılamayacak. Tercih işlemleri 14 Temmuz 2015'te saat 23.59'da sona erecekti. Velilerin talebi üzerine tercih süresi 16 Temmuz 2015 gününe kadar uzatıldı. 
 
YÖK'TEN YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI 
YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, daha önceden 14 Temmuz 2015'te (Salı) biteceği duyurulan 2015-ÖSYS tercih yapma süresi Kurul Başkanlığına veli ve öğrencilerden gelen yoğun talep ve tercih yapacak adayların daha geniş bir sürede tercihlerini yapma imkanını sağlamak amacıyla 2 gün uzatılması kararının alındığı belirtildi.Açıklamada, 2015-ÖSYS Tercih İşlemlerinin 16 Temmuz 2015 (Perşembe) saat 24'00'e kadar yapılabileceği belirtildi.
Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER