ÜNİVERSİTEDE REKOR KAYIT BAŞVURUSU

Üniversite hayali kuran bir öğrenci, Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi'ni tercih eden tek kişi olarak tarihe geçti.

ÜNİVERSİTEDE REKOR KAYIT BAŞVURUSU

Üniversite hayali kuran bir öğrenci,Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi'ni tercih eden tek kişi olarak tarihe geçti.

Hal böyle olunca, okulun biricik talebesi o oldu. Isparta'da bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi,öğrenci sıkıntısı yaşamaya başladı. Öyle ki 1982'de kurulan fakülteden şu ana kadar sadece bin 300 öğrenci mezun oldu.

DEKAN HAREKETE GEÇTİ

Takvim'den Mevlüt Yüksel'in haberine göre, YÖK, gençlerin bölüme olan ilgisizliği nedeniyle geçen yıl kontenjan açmadı. Bu yıl ise 26 kontenjan açıldı. Dekan Prof. Dr. Osman Çetinkaya ise üniversite adaylarının dikkatini çekmek amacıyla kolları sıvadı.

BURS JESTİ İŞE YARAMADI

Fakülteyi cazip hale getirmek isteyen Prof. Dr. Çetinkaya, bir süre önce fakülteyi tercih edecek her öğrenciye 10 ay boyunca aylık 200 lira karşılıksız burs vereceklerini duyurdu. Yetkililer ise dershaneleri tek tek ziyaret edip, fakülteyi adaylara anlattı. Ancak tüm bu girişimler ve burs jesti işe yaramadı. Çağrıya sadece 1 kişi kulak verdi. LYS'de Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi'ni sadece bir öğrenci tercih etti. Fakültede 150 öğrenci öğrenim görüyor.

KAYIT YAPARSA NE OLACAK?

Sadece bir öğrenci 'su ürünlerini" seçince gözler "Eğitim tek kişilik sınıfta mı olacak?" sorusuna çevrildi. Çetinkaya, "Bir şey söylemek için erken. Öğrenci birbirine benzer programlara aktarılabilir" dedi.

'ARAŞTIRILMALI'

Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi'ni tek bir öğrencinin tercih etmesi, öğretim üyeleri arasında üzüntüyle karşılandı. Şaşkınlığını gizleyemeyen Dekan Prof. Dr. Osman Çetinkaya, "Sanki gizli bir el, su ürünlerine olan tercihi dondurmuş gibi. 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkede, su ürünlerinin tercih edilmemesi düşündürücü. Bunun araştırılması gerekir" diye konuştu.

kaynak: memurhaber.com

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER