ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAV SİSTEMİ DEĞİŞİYOR MU?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Sınavlarda herhangi bir değişiklik söz konusu değil” dedi.

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAV SİSTEMİ DEĞİŞİYOR MU?
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ziyaretlerde bulunduğu Kütahya’da üniversiteye giriş sınavıyla ilgili sistem değişikliği iddialarına yönelik açıklamada bulundu. Avcı, "Çocuk liseye başlarken hangi sınava, ne zaman gireceğini bilecek şekilde planlamalar yapılıyor. Dolayısıyla son dakikada maç devam ederken kural değiştirmek bizim defterimizde yok" dedi.  Öğrencilere konuşan Bakan Avcı, sistemle ilgili kesinlikle sürpriz değişikliklerin yapılmayacağını belirterek, "Üniversite sınavlarına siz bildiğiniz şekilde hazırlanmaya devam edeceksiniz. Sizin gireceğiniz sınavlarda herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Çocuk liseye başlarken hangi sınava, ne zaman gireceğini bilecek şekilde planlamalar yapılıyor. Dolayısıyla son dakikada maç devam ederken kural değiştirmek bizim defterimizde yok. Siz hiç endişe etmeyin" dedi.
 
Geçmiş dönemlerde üniversiteye giriş sınavlarında çıkan soruların dershanelerde öğretilen teknikler üzerinden sorulduğuna dikkat çeken Avcı, "O yüzden çocuklar da daha çok dershaneye itimat ediyordu. Özellikle ikinci yarının son aylarında sınıflarda boşalmalar oluyordu. Şimdi öyle değil. Şimdi üniversite sınavlarında da sorular okulda, sınıfta, normal müfredatta edindiğiniz bilgiler üzerinden yani şimdi bu gördüğünüz konulardan çıkıyor ve çıkmaya devam edecek" diye konuştu.
 
Bakan Avcı, önceden üniversiteye giriş sınavlarının akademisyenler tarafından hazırlandığını anlatarak, şunları söyledi:
"Şimdi biz ÖSYM ile birlikte öğretmenlerimizi, lise öğretmenlerimizi, branş öğretmenlerimizi de soru hazırlama komisyonlarında görevlendiriyoruz. 100'den fazla öğretmenimiz üniversite giriş sınavlarının soru hazırlama komisyonunda görev aldılar. Bu, sizin sınıfta öğrendikleriniz ağırlıklı olacak demektir. Dolayısıyla dersinize devam ediyorsanız, öğretmeninizi dinliyorsanız, gerekli sınıf içi çalışmaları yapıyorsanız; ayrıca dershane, vesaire masrafına gerek kalmıyor. Buna rağmen 'Biraz daha takviyeye ihtiyacım var' dediğiniz zaman işte bu hafta sonu ücretsiz takviye kurslarımız var."
 
Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER