VAKIF ÜNİVERSİTELERİ YÖNETMELİĞİ YARGIYA TAŞINDI

Vakıf üniversiteleri yönetmeliği Danıştay’da

VAKIF ÜNİVERSİTELERİ YÖNETMELİĞİ YARGIYA TAŞINDI
 
Eğitim İş Sendikası, 19 Kasım’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’i yargıya taşıdı.
 
Sendika, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan düzenleme ile vakıf üniversitelerinin faaliyet izninin kaldırılmasına ve kurumun kapatılmasına olanak sağlayan yönetmelik değişikliğinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için 23 Kasım’da Danıştay’a başvurdu. Eski yönetmelikte bulunan, “Atatürk ilkeleri ve inkılapları ile özellikle laiklikle bağdaşmayan bir tutumun tespit edilmesi ve/veya ırk, dil, din ayrımcılığı yapılmasının tespiti halinde yükseköğretim kurumlarının kapatılması”na izin veren maddenin, yeni yönetmelikte yer almadığını belirten sendika, düzenleme ile siyasi bir politika benimsendiğini savundu. 
 
Yöneticiden okul kapanacak
 
Yönetmeliğe göre, vakıf yükseköğretim kurumu yöneticilerinin ülkenin bölünmez bütünlüğüne karşı eylemleri doğrudan işlemesi veya desteklemesi durumunda, üniversitenin faaliyet izni kaldırılacak. Bu durumların ortadan kalkıp kalkmadığı her yıl YÖK tarafından değerlendirilecek.
Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER