YGS GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANIYOR

2 milyon 178 bin adayın katılacağı 13 Mart 2016 YGS sınav giriş yerleri Perşembe günü açıklanıyor!

YGS GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANIYOR
13 Mart Pazar günü yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) için ÖSYM resmi sitesi üzerinde açıklama yaptı. YGS 2016 sınav giriş yerlerini merak eden öğrenciler için giriş yerlerinin açıklanacağı tarihi ve sınavla ilgili rakamsal bilgiler sunan ÖSYM, aynı zamanda 2016 YGS'de görev yapacak öğretmenlerin isimlerini de belirledi. 
 
 
YGS 2016 Sınavı Ne Zaman?

Bu sene yaklaşık 2 milyon adayın gireceği YGS sınavı ile ilgili olarak sınav merkezleri 3 mart'ta açıklanacak. Bu sene 13 Mart'ta yapılacak YGS sınavı için ilk aşama olan sınav merkezini belirleme işlemi adaylar için önem kazanıyor.
 
YGS 2016 sınavı ne zaman? YGS sınav yerleri belli oldu mu? gibi sorular bu sene sınava girecek öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı 2016 kapsamında bir yüksek öğretim kurumuna giriş ilk aşaması olarak yapılan Yüksek öğretime geçiş sınavı (YGS) ile ilgili giriş yerleri 3 mart’ta açıklanacak. Sınava girecek adaylar sınava girerken yanlarında bulundurmaları gereken ve yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, TC kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile birlikte 3 mart Perşembe tarihinden itibaren ÖSYM internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresinden edinebilirler.
 
YGS İÇİN 2 MİLYON ADAY
 
13 Mart Pazar günü yapılacak olan YGS sınavına 2 milyon 178 bin aday katılacak. 173 il-ilçe sınav merkezinde 117 bin salonda gerçekleştirilecek sınavda toplam 303 bin kişi sınav görevlisi olarak bulunacak.
 
TERCİH YAPARKEN DİKKAT!
 
Adaylar isterlerse Ösym’ye ait internet sitesi https://ais.osym.gov.tr adresinden tercih ettikleri sınav merkezini değiştirebilecekler. Ancak başvuru süresi bittikten sonra adaylar sınav merkezlerini artık değiştiremiyorlar. Bu nedenle sınava girecek adayların tercih yaparken dikkatli davranması ve kendilerine en yakın sınav merkezini seçmeleri önem kazanıyor.
 
Eğer aday, kapasitesi dolmuş bir sınav merkezini seçmişse kapasitesi dolmamış diğer merkezlere atanıyor. Bu tür durumlarda sınav merkezini ÖSYM belirliyor. Bunun dışında başvuran aday sayısı 1000’in altında olduğu merkezlerde sınav yapılıp yapılmayacağına yine ÖSYM karar veriyor.
 
İSTANBUL İÇİN
 
İstanbul’da sınav merkezleri ile ilgili özel bir durum söz konusu. Aday sayısının fazla olmasından dolayı Ösym, İstanbul’da sınava girme tercihleriyle ilgili bazı sınırlamalar getirdi.Bu duruma göre, İkamet adresi, ili ile mezun olunacak/olunan okul, ilinin ikisi de İstanbul olan adaylar, İstanbul’daki bölgelerden istediklerini, sınav merkezi olarak birinci ve ikinci tercihlerinde gösterebileceklerdir. İkamet adresi ili ile mezun olunacak/olunan okul ilinden yalnız biri İstanbul olan adaylar, sınav merkezi tercihlerinden sadece birini İstanbul’daki bölgelerden yapabilecekler.
 
Bunun dışında, yanlış beyanda bulunan kişiler ÖSYM tarafından tespit edilen merkezlerde sınava alınacak.
 
YGS SINAVI NE ZAMAN?
 
YGS sınavları 13 mart tarihinde yapılacak ve sonuçlar 25 mart’ta açıklanacak.
 
Rotohaber
Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER