YGS'DE EN ZAYIF FİZİK

Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) hazırlanan öğrenciler, yüzde 33’le en çok coğrafya, yüzde 13’le ise en az fizik dersi sınavına hazır.

YGS'DE EN ZAYIF FİZİK
TÜBİTAK desteğiyle Bilkent Cyberpark’ta geliştirilen ‘Sınav Uzmanı’ yazılımını kullanan 8 binden fazla öğrenicinin, 13 Mart’ta yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) yaklaşık 1 ay kala hangi derse daha hazır oldukları araştırıldı. Hürriyet'te yer alan habere göre verilere göre adaylar coğrafya konularının yüzde 33’üne, Türkçe’nin yüzde 27’sine, tarihin yüzde 26’sına, biyolojinin yüzde 24’üne, geometrinin yüzde 22’sine, matematik konularının yüzde 19’una ve fizik konularının yüzde 13’üne hâkim. Derslere göre başlangıç seviyelerine bakıldığında ise fizikte adayların yüzde 53’ü, matematikte yüzde 52’si, geometride yüzde 40’ı, Türkçe’de yüzde 34’ü, biyolojide yüzde 32’si, tarihte yüzde 27’si ve coğrafyada yüzde 22’si başlangıç seviyesinde bulunuyor. Araştırmaya göre sonuçlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) 2015 yılı istatistikleriyle de paralellik gösteriyor.
 
Sınav Uzmanı uygulamasından elde edilen verilerin genel ortalamalarına bakıldığında adayların sosyal bilimler konularının yüzde 30’unda, Türkçe konularının yüzde 27’sinde, temel matematik konularının yüzde 19’unda, fen bilimleri konularının ise yüzde 18’inde yeterli düzeyde bilgi sahibi olduğu görülüyor. ÖSYM’nin 2015 yılı istatistiklerinde ise sınava katılan adayların doğru cevap ortalamaları Türkçe’de yüzde 39.5, sosyal bilimlerde yüzde 26.75, fen bilimlerinde yüzde 9.75 ve temel matematikte yüzde 13 seviyesinde bulunuyor.
 
Sonuçlarla ilgili değerlendirmede bulunan uygulamanın kurucusu Can Gürses, “Bu yıl da öğrencilerin sosyal bilimlerde daha başarılı olmasını bekliyoruz. Başarının en az olacağı dersler ise fizik ve matematik olarak görünüyor. Bu derslerdeki doğru cevap oranın ise yüzde 15 seviyelerinde olacağını tahmin ediyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER